November 15-én tartotta alakuló közgyűlését a Győr-Moson-Sopron megyei Diana Vadászhölgy Klub.

A kezdetek: A Győr-Moson-Sopron megyei Vadászhölgy Klub megalakítása Kiss Istvánné Rita fejében fogalmazódott meg először. A 2013-as Sólyom Kupán egy női lövészcsapat megalakítását tűzték ki célul a jelenlévő hölgyek. A Vadászhölgy Klub megszervezésének érdemi része, szintén ezen a rendezvényen, de már egy évvel később indult.

Július 18-án a Facebookon Győr-Moson-Sopron megyei Vadászhölgyek néven indult egy csoport, melynek célja a megyében vadászó hölgyek tömörítése volt (jelenleg 49 tagot számlál). Az internet lehetőséget adott a szervezkedésre, ez volt az a fórum, ahol az érdeklődőkkel a legkönnyebben lehetett tartani a kapcsolatot.

A virtuális szervezkedés után augusztus 9-én a dunakiliti lőtér adott otthont az első személyes találkozónak. 15 hölgy tette tiszteletét a programon, mely pörköltfőzéssel, lövészettel, ötleteléssel, és az egyenpóló megálmodásával telt. A nap „házigazdája” Kiss István volt, akinek elévülhetetlen érdemei vannak a klub tényleges megalakulásában is.

A szeptember 20-án megrendezett 17. Mosonmagyaróvári Vadásznapon, a rendezvény történetében először voltak jelen vadászhölgyek összeszervezett klubként (a korábban megálmodott lógóval ellátott pólóban). A Dianák a pörköltfőzésből és a lövészversenyből is kivették a részüket, utóbbin szétlövéssel sikerült az előkelő negyedik helyet megszerezni, a 16 vadásztársaságot számláló (férfi) mezőnyben.

A vadásznapon résztvevő gyerekeknek foglalkozásokkal, gyöngyfűzéssel és arcfestéssel kedveskedtek.

November 15-ére a „Sólyom” Láng Rudolf Vadászegyesület vadászházába kaptam meghívást az alakuló közgyűlésre. Az vadászegyesület önzetlen felajánlása tette lehetővé, hogy a dianák a felújított vadászházban fogadják el az alapszabályt.

Dr. Lascsik Ágoston, a Vadászegyesület elnöke felajánlotta, hogy segítséget nyújt az alapító okirat megírásában, illetve a klub bejegyeztetésében.

Az ügyvéd úr, aki egyben a közgyűlés levezető elnöke volt, 30 Dianát köszönthetett megnyitó beszédében. Első napirendi pontként a jelenlévők kimondták az egyesület megalakulását.

Második napirendi pontban felolvasásra került az alapszabály, melyre a hölgyek módosító javaslatokat tehettek. Egyhangú döntéssel került elfogadásra a javaslatokkal módosított alapszabály.

Harmadik, egyben utolsó napirendi pontként az ügyvezető és képviseleti szervek megválasztása történt. Az elnök Kiss Istvánné Rita lett, akit Fücsök Petra fog segíteni alelnökként. Schreiner Károlyné lesz felelős a gazdasági ügyekért, Garab Emőke a kapcsolattartásért, kapcsolatápolásért, Dobos Júlia a kulturális programokért. A média és internet felelőse pedig Rigó Eszter lesz, aki a vadászhölgyek alakuló közgyűlése előtt történtek leírásával segített a cikk elkészítésében. A Dianák tervezik hivatalos Facebook és weboldal létrehozását is.

Rövidtávú céljaik között említik: egy összetartó közösség kialakítását a megyében vadászó hölgyek között, a megyei vadászrendezvényeken való képviseletet, és közös programok szervezését.

Hosszú távú cél pedig a vadászattal kapcsolatos negatív kampány és visszhangok ellensúlyozása a vadászati kultúra népszerűsítésével, mind az idős, mind a fiatal korosztály számára, hogy a következő generáció értékelje, és szem előtt tartsa a természeti értékek védelmét.

Negyedik, nem hivatalos napirendi pont a vadászegyesület által felajánlott vaddisznóból készült pörkölt elfogyasztása, beszélgetés, ismerkedés volt.

Forrás: HuntingPress