Hétfőn átjött egy medve Szlovákiából az Aggteleki Nemzeti Parkba, azóta itt bolyong, többen látták is.

A Gemenc Zrt. vízitúrával és sétahajózással várja a turistákat Európa legnagyobb összefüggő ártéri erdejében

Főként dámvadból készült ételekkel, folklór- és gyermekprogramokkal várja a közönséget Tamásiban a Trófea Vadgasztronómiai Fesztivál, amelyet június 4-én tizedik alkalommal rendeznek meg a miklósvári parkerdőben.

Vadászok, erdőjárók, és minden a természet iránt fogékony ember számára, számos érdekes programmal szolgál a Vadászati Kulturális Egyesület, 2016. május 28 –án, Keszthelyen a Helikon Kastélymúzeumban.

Már csaknem egy éve, hogy dr. Fazekas Sándor Földművelésügyi Miniszter kihirdette a magyar Arborétumok Napját, melyet minden évben május 28-én, üde zöldbe öltözött parkokban és kertekben ünnepelhetünk.

 A „Muzsikál az erdő” Príma díjas rendezvénysorozat 2016-ban már a 13. évadára készül.

Vadászatról sokan, sokféle filmet készítettek már, de azok egy-egy terület sajátosságait mutatták be. Major Gyula, Ifj. Major Gyula, Gyulavári Zoltán, Thury Gábor és Gyurkó Dániel filmje ebben is különbözik a többi vadászfilmtől, hogy egy egész régiót járhat be általa a néző.

A Lillafüredi Kisvasútért Alapítvány - az Északerdő Zrt. közreműködésével - második alkalommal indít „vadkutató vonatozást” a Pálházi Állami Erdei Vasút vonalain.