Vadászok, erdőjárók, és minden a természet iránt fogékony ember számára, számos érdekes programmal szolgál a Vadászati Kulturális Egyesület, 2016. május 28 –án, Keszthelyen a Helikon Kastélymúzeumban.

Hazatértek Afrikából a fülemülék – ismét útjára indult a „Fülemülék éjszakája” országos rendezvénysorozat.

 A „Muzsikál az erdő” Príma díjas rendezvénysorozat 2016-ban már a 13. évadára készül.

Családi programokat kínál a Gemenc és a Gyulaj Zrt. a hét végén, a természetbarátok az ártéri erdőben gyalogtúrákon, mézkóstolón, dunai hajókiránduláson vehetnek részt, a gyulaji erdőben pedig a vadetetéssel ismerkedhetnek.

A Lillafüredi Kisvasútért Alapítvány - az Északerdő Zrt. közreműködésével - második alkalommal indít „vadkutató vonatozást” a Pálházi Állami Erdei Vasút vonalain.

Huszonkét színhelyen egyebek mellett kerékpáros programokkal, gyógynövénytúrával, természet- és környezetvédelmi játékokkal, vetélkedőkkel várják az érdeklődőket április 22-én, pénteken Egerben a Föld napján - hangzott el a rendezvény hétfői beharangozó sajtótájékoztatóján a hevesi megyeszékhelyen.

A Lillafüredi Kisvasútért Közhasznú Alapítvány - az ÉSZAKERDŐ Zrt.közreműködésével - második alkalommal indít „vadkutató vonatozást” a Lillafüredi Állami Erdei Vasút vonalain.

„Isten szabad ege alatt” címmel vadászati kiállítás nyílik a Munkácsy Mihály Múzeumban. A tárlat ünnepi megnyitójára április 21-én, csütörtökön 16.30 órakor kerül sor.