szarvasbőgésIgazi szarvasbőgés hallgató túrák kerékpárral lovasfogattal, kisvasúttal
A Gemenc Zrt. szakemberei izgalmas túrákat vezetnek Európa legnagyobb ártéri erdejében szarvasbőgés idején.
Gemenc rengetegének különleges koncertjét hallgathatják meg mindazok, akiket érdekel a párzás előtt álló gímszarvasbikák bőgése. A szürkületben induló és késő este befejeződő szarvasbőgés hallgató túrák a gemenci erdő vadregényesen csodás helyszínén, a világrekorder gímszarvasok hazájában mutatják meg ezt az évenként csak egy időszakban tapasztalható zoológiai jelenséget szeptemberben.

A Gemenc Zrt. Pörbölyi Ökoturisztikai Központjából 17.00-kor indulnak a túrák. A kalandra vágyók először megtekintik az Ökoturisztikai Központ kiállításait, majd Mosonyi Szabolcs „A gemenci szarvasok” című természetfilmjét. Ezt követően 18 órakor indulnak a csoportok lovasfogattal, kerékpárral vagy kisvasúttal a gemenci erdő rengetegébe, hogy megtapasztalják a szarvasbikák bőgésétől zengő erdő különös hangulatát. Mindezek után várhatóan a túrázók 21 óra körül érkeznek vissza a Pörbölyi Ökoturisztikai Központba.

Szeptember 4-én és 11-én kerékpárral, lovasfogattal és a Gemenci Erdei Vasúttal indulnak a csoportok. Nagyon fontos, hogy akik kerékpárral vagy lovasfogattal szeretnék az erdőt meglátogatni, azok előzetesen jelezzék szándékukat, mert csak korlátozott számban tud az erdőgazdaság helyet biztosítani.

Szeptember 10-én és 17-én a Gemenci Erdei Vasúttal indítja az erdőgazdaság a szarvasbőgés hallgató túrákat.

SZARVASBŐGÉS HALLGATÓ TÚRÁK
2010. – GEMENC Zrt.    
Kerékpártúra (kb. 14 km) töltésen a Lankóczi Vízügyi Múzeum irányába túravezető kíséretében: szeptember 4 és 11.
LOVASFOGATTAL  erdészeti utakon a Nyárilegelőig, a Rezéti-Duna partjára. : szeptember 4 és 11.
GEMENCI ERDEI VASÚTTAL túravezető kíséretében, a Szomfovai delta Vasúti megállóig: szeptember 4, 10, 11 17.

Forrás: ForestPress