együttműködésSikeres volt az Országos Magyar Vadászkamara Bács-Kiskun Megyei Területi Szervezete és a Bács-Kiskun Megyei Vadászszövetség kezdeményezése. Az idő pénz, ezért együttesen hívta össze 2011. április 8-án a kamara küldöttgyűlését és a szövetség közgyűlését. Vendégül hívták a rendezvényre azoknak a vadászati szervezeteknek vezetőit is, akik nem tagjai a szövetségnek.

A résztvevők létszáma is bizonyítja, hogy a kezdeményezést pozitívan fogadták a megye vadászai. A 92 küldöttből és a 86 vadászatra jogosult szervezet vezetőjéből közel százan vettek részt a gyűlésen. Sokan két minőségében – kamarai küldöttként és a szövetség tagjaként – is jelen voltak. A megye vadászainak újszerű összefogását jól tükrözi, hogy az érdekeltek kétharmada érezte úgy, hogy jelenléte fontos az összejövetelen.

A megjelenteket – köztük Pechtol Jánost, az Országos Magyar Vadászkamara főtitkárát, az Országos Magyar Vadászati Védegylet ügyvezető elnökét, valamint Domján Gergelyt, a MAGOSZ megyei elnökét és országos elnökhelyettesét – dr. Mészáros Attila, a két szervezet elnöke köszöntötte.

A napirend ismertetése után elsőként Pechtol János tájékoztatójában elmondta a küldötteknek, milyen változások várhatóak a vadászati törvény végrehajtási rendeletében, illetve az új fegyvertörvényben, amelynek megjelenése ez év szeptember hónapban várható.

A jelenlévők megnyilatkozásaiból is egyértelműen kitűnt, hogy az együttes ülést jó kezdeményezésnek és az együttműködés jövőbe mutató példájának tartják. Igazolja ezt az is, hogy a határozatok elfogadásával együtt a közös munka két és fél órát vett igénybe.

Az együttes ülés befejezésekor került sor a kamara, a szövetség és a gazdaszövetség háromoldalú együttműködési megállapodásának ünnepélyes aláírására. A jövőben az együttműködési megállapodás adja a kereteit annak, hogy a MAGOSZ, a vadászkamara és a vadászszövetség sikeresen működjön együtt a vadgazdálkodás, a vadkárelhárítás és a vadászati jogszabályok alakításában.

Forrás: Bácsvadász