kóbor kutyákKutyáért tűzifát. Így próbál megszabadulni a kóbor ebektől, egyúttal a falopást is így csökkentené Jászapáti önkormányzata.
Egy ablaktalan raktárba viszik a jászapáti lakosok az elfogott kóbor kutyákat, az állatok vizet és ételt is kapnak, cserébe az önjelölt sintérek fél mázsa fát. Kocsis János, telepvezető elmondta: az embereknek adnak egy papírt, hogy a rendőrégen ne legyen probléma, hogy honnan viszik a fát, honnan szerezték. A kutyákat pedig néhány óráig tartják ott - 8- 9 vagy mikor- mennyi – mondta a telepvezető a Híradónak.
 A kutyákat a raktárból néhány óra után a település melletti állatmenhelyre szállítják. Eddig tizenhatot vittek be. Nagy része lerobbant lerongyolódott állapotban van a mezőőr, Mihályi István szerint.
A jászapátiak támogatják az önkormányzat ötletét, mondván: a városközpontban rengeteg kóbor kutya van.
Az állatvédők viszont tiltakoznak. ”…ez annyira nonszensz, hogy a hajam égnek állt...” – fogalmazott Abonyi Mónika, elnök, Csillagszem Állatvédelmi Alapítvány vezetője, aki szerint ha csak órákra is, de a kutyákat rossz körülmények között tartják. Ezért tett feljelentést, egyrészt felbujtás állatkínzásra, másrészt pedig hivatali visszaélés miatt.
A polgármester szerint éppen így jutnak megfelelő ellátáshoz a kutyák. Ezek a kóbor kutyák kint a szabadban megfagyva étlen- szomjan kóborolnak napokon, heteken át, itt ételt kaptak, italt kaptak, fedett zárt helyen voltak – érvelt Pócs János.
A kutyáért tűzifa akció csak ideiglenes, jövőre ugyanis életbe lép a helyi ebrendelet. Eszerint a kóborló kutyák gazdái, ha megtalálják őket, több tízezer forintos bírságot kapnak.

Forrás: Hiradó