orvvadászokat fogtak a rendőrökKedden reggel a Beregsurány határrendészeti kirendeltség stabil hőkamera kezelője egy Beregdaróc térségében lévő erdőnél három személy mozgását észlelte, akik éppen valamit behúztak az erdőbe.

A hőkamera kezelőjének jelzésére a járőrök azonnal a helyszínre siettek, ahol három, az erdőből éppen akkor kilépő személyt igazoltattak. Az intézkedés során kiderült, hogy a három 35-35-27 éves beregdaróci férfi közhasznú munkás, akik az erdőben ritkítást végeznek. A rendőrök kérdésére hogy mit húztak be az erdőbe, elmondták hogy egy őzet. Az intézkedés alá vont személyek megmutatták a helyszínt, ahol a rendőrök két őzbak tetemet találtak, az egyiket egy fára felhúzva már megnyúzott állapotban, míg a másik torkát átvágva a földön feküdt.

A rendőrök megvizsgálták a tetemeket és megállapították, hogy azok még melegek, tehát nemrég végeztek velük. A terület tüzetes átvizsgálása során a határrendészek még egy őzsuta megnyúzott maradványára bukkantak, amely már több napos lehetett, így elképzelhető hogy nem ez volt az első eset, hogy a térségben engedély nélkül és meg nem engedett módszerrel ejtettek el vadakat. Az ügyben a Vásárosnaményi Rendőrkapitányság Bűnügyi osztálya lopás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást.

Forrás: Szon