rendőrségOrvos lett a vége a reggeli verébvadászatnak Ebesen az egyik tanyánál.
Egy 15 és egy 16 éves fiú légpuskával indult verebekre lövöldözni, ám a kegyetlen játék balszerencsésen végződött. A 15 éves fiú, akár a szafari vadászok, vállra csapta a fegyvert, ami elsült. Szerencsétlenségére a mögötte haladó barátját találta el, aki a nyakán sérült meg.

– A rendőrség vizsgálja, hogyan kerülhetett a fiatalok kezébe a lőfegyver – tájékoztatta lapunkat Kovács Károly százados, rendőrségi szóvivő. – A légfegyver tartásához ugyan külön engedély nem kell, de ugyanolyan szabályok vonatkoznak erre is, mint a többi fegyverre. Így például 18 éven aluliak csak felnőtt felügyelete mellett használhatják. Ráadásul szabálytalan az is, ha valaki a vállra vetett, csőre töltött fegyverrel járkál.

A fiú a körülményekhez képest jól van, 8 napon belül gyógyuló sebet szerzett. Az, hogy nem történt tragédia, csak annak köszönhető, hogy lemaradt a fegyverhordozó mögött, így nem közvetlen közelről érte a lövés.

A Hortobágyi Madárpark munkatársa szerint tavasszal megsokszorozódik a lőtt sebbel érkező madarak száma.

– Kevesen tudják, hogy a veréb is védett állat, de még ha nem is lenne, az állatok akkor sem céltáblák – jelentette ki Tóth János, a madárpark munkatársa.

Forrás: Blikk