nyírerdő zrtElső alkalommal csatlakozott a NYÍRERDŐ Nyírségi Erdészet Zrt. a Múzeumok Éjszakája nyíregyházi programsorozatához.
Örömmel vettünk részt a Jósa András Múzeum rendezvényén, hiszen úgy gondoljuk: ez jó alkalom volt arra, hogy mindennapi vadgazdálkodási munkánk egy szeletét bemutassuk az érdeklődőknek – számolt be Szalacsi Árpád, a NYÍRERDŐ Zrt. vezérigazgatója.

Kiállítottuk a Gúthi vadászterületen elejtett világrekord trófeákat, az egyiket 1991-ben, a másikat 2002-ben hozták terítékre. A bikák elejtésének körülményeiről is hallhattak a rendezvény résztvevői, hiszen ott volt a múzeumban Baráth Béla, a Gúthi Erdészet munkatársa, aki mindkét alkalommal kísérővadászként segítette a szerencsés „nimródokat”. Dr. Szendrei László, vadgazdálkodási szakreferensünk fotóiból „Természet vadászszemmel” címmel nyílt időszaki kiállítás ebből az alkalomból.
Ezeken túl bemutattuk két filmünket is. A „Vadászat a NYÍRERDŐ Zrt.-nél” társaságunk vadgazdálkodási tevékenységéről szól, a „Bockerek-erdő” pedig a Bereg tüdejeként ismert terület természeti értékeit térképezte fel. A Linzenbold Attila nyíregyházi operatőr által készített alkotások díjat nyertek a szlovákiai Léván rendezett nemzetközi vadászati- és természetfilm fesztiválon. A filmeket egyébként internetes oldalunkon is megtekinthetik az érdeklődők – mondta Szalacsi Árpád.

Forrás: Nyírerdő