Vadászati közéleti szereplők is kaptak rangos állami kitüntetéseket a nemzeti ünnep alkalmából: Valaczkai Erzsébet festőművész, Nagy István, a Pest megyei vadászkamara titkárának és Szegedi László, a Veszprém TV igazgató-főszerkesztőjének munkáját ismerték el.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a nemzeti ünnepünk alkalmából március 15-én a budapesti Művészetek Palotájában adott át kitüntetéseket. „Azok az igaz tettek, amelyek jutalma önmagában van. Amikor nem az elismerés motiválja az embert. Kitüntetést adni akkor jó és hiteles, ha mögötte közösség és közösségi akarat áll. Egy kitüntetés ugyanis maga a társadalom értékrendjének formálása” – fogalmazott a tárcavezető. Hozzátette: aki aznap kitüntetést kapott, tisztelgett 1848-49 hőseinek emléke előtt, hiszen saját korában, saját eszközeivel és saját szakmájában tesz meg mindent hazájának felemelkedéséért. Áder János, Magyarország köztársasági elnökének megbízásából Balog Zoltán Magyar Érdemrend Lovagkeresztet adott át Nagy Istvánnak, az Országos Magyar Vadászakamara Fővárosi és Pest Megyei Területi Szervezete titkárának, Valaczkai Erzsébet tanárt, festőművészt pedig szintén az államfő megbízásából Magyar Arany Érdemkereszttel tüntette ki.

Dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter ugyancsak Magyarország köztársasági elnöke megbízásából több évtizedes újságírói munkássága, valamint a természeti környezetet hitelesen bemutató szerkesztői-rendezői munkája elismeréseként Szegedi Lászlónak, a Veszprém Televízió igazgató-főszerkesztőjének szintén Magyar Arany Érdemkeresztet adományozott (részletek, méltatás itt).

Forrás: HuntingPress