Ma 2016. október 29., szombat, Nárcisz napja van. Holnap Alfonz napja lesz.
Huntland
Arion kutyatáp
 

Vadászok

  • 10660 Regisztrált
  • 0 Ma
  • 1 Ezen a héten
  • Legutoljára: jfed

Ki van itt?

Oldalainkat 606 vendég böngészi

Média Partnereink 
gun magazin

Segítsünk!

csillagszem alapítvány
Várjuk szponzorok, szervezetek,
magánszemélyek pénzadományait,
és egyéb tárgyi segítségét
 
demar
Vadászati magazin Vadászati magazin Napi sajtó Dúvadazás és trófea mustra a Csornai Vadásztársaságban
Dúvadazás és trófea mustra a Csornai Vadásztársaságban PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnő 
Írta: Hírszerkesztő   
2013. március 26. kedd, 06:26
trófeamustra a csornai vadásztársaságbanDúvad gyérítéssel a jövőre készültek, a trófea mustrával az elmúlt évre emlékeztek a csornai vadászok.

Szombat reggel vadászok és vendégek gyülekeztek a földszigeti vadászházban. Az apróvad vadászati szezonja már véget ért, de a fácánok és nyulak védelme érdekében a dúvadak gyérítése folyamatos feladat. Az év során több tucat rókát és borzot fogtak már csapdázással, szombaton kotorékozást szerveztek.

Idomított kotor kotorék kutyákkal érkeztek a meghívott vendégek, és a nap során 14 rókát találtak, ástak ki és ejtettek el a helyi vadászokkal közösen. Ezzel sok nyúl és fácán életét mentették meg.

Míg kinn a területen folyt a munka, a vadászházban készült az ízletes vaddisznó ragu, és helyükre kerültek a tavalyi év során ejtett trófeák. Mikor mindenki beérkezett a házba, az egész napos munka során elfáradt és megéhezett vadászok jóízűen fogyasztották el a vacsorát.

Ezután került sor a trófea mustrára, amin az előző vadászati év eredményeit mutatták be. Böjtös Tibor elnök elmondta, hogy a Csornai Vt területén a 2012/2013-as vadászati évben 48 őzbak került terítékre. Ebből 33 külföldi vendégvadászok zsákmánya lett, 15 bakot pedig a tagok lőttek ki. Két érmes őzbak esett tavaly. Egy ezüstérmes lett, 474 gr súllyal, nemzetközi pontozása 128 pont lett, a vendéget Bella Rudolf helyi vadász kísérte. Sokéves szünet után újra esett aranyérmes őzbak, amit német vendégvadász lőtt, súlya 567 gr, pontszáma: 145, a kísérő vadász Sándor Tamás vadőr volt. A bérvadászok által elejtett trófeák átlagsúlya 287 gr volt.

A múlt évben Molnár Zoltán, a társaság tagja aranyérmes és bronzérmes vaddisznó kant is ejtett.

Gímszarvas bikából 10 került terítékre, valamennyit helyi vadász ejtette. A trófeák átlagsúlya 3,85 kg volt. A legnagyobbakat Szűcs Mihály 5,46 kg, Csete László 5,41 kg és Böjtös Tibor 5,22 kg ejtették.

Az este a vadászkalandok felidézésével, a trófeák bemutatásával, értékelésével telt.

További képek itt!

Forrás: Infó Rábaköz
Hozzászólások (0)Add Comment

Szóljon hozzá Ön is!
Kérjük, hogy jelentkezzen be, ha hozzá kíván szólni. Ha még nincs fiókja, akkor regisztráljon!

busy
 
 
demar
Támogató parnereink:
magnum vadászbolt  huntland vadászbolt  demar vadászcsizmák, bakancsok, cipők  

Copyright 2007. Vadászmester Média Kft. - Vadász Magazin © - Készítette - JJmaxi Webdesign Studió - Minden jog fenntartva! - Vadászat - Vadászati Apróhirdetés - Vadászbolt - Vadászfegyver - Vadász Katalógus - Vadász Fotók - Vadászati Fórum