Ma 2017. június 27., kedd, László napja van. Holnap Levente és Irén napja lesz.
Huntland
Arion kutyatáp
 
autodoc.hu

Vadászok

  • 10711 Regisztrált
  • 0 Ma
  • 0 Ezen a héten
  • Legutoljára: kuruczl

Ki van itt?

Oldalainkat 743 vendég böngészi

Média Partnereink 
gun magazin

Segítsünk!

csillagszem alapítvány
Várjuk szponzorok, szervezetek,
magánszemélyek pénzadományait,
és egyéb tárgyi segítségét
Evolveo
Csizma Shop 1
Vadászati magazin Vadászati magazin Napi sajtó Dúvadazás és trófea mustra a Csornai Vadásztársaságban
Dúvadazás és trófea mustra a Csornai Vadásztársaságban PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnő 
Írta: Hírszerkesztő   
2013. március 26. kedd, 06:26
trófeamustra a csornai vadásztársaságbanDúvad gyérítéssel a jövőre készültek, a trófea mustrával az elmúlt évre emlékeztek a csornai vadászok.

Szombat reggel vadászok és vendégek gyülekeztek a földszigeti vadászházban. Az apróvad vadászati szezonja már véget ért, de a fácánok és nyulak védelme érdekében a dúvadak gyérítése folyamatos feladat. Az év során több tucat rókát és borzot fogtak már csapdázással, szombaton kotorékozást szerveztek.

Idomított kotor kotorék kutyákkal érkeztek a meghívott vendégek, és a nap során 14 rókát találtak, ástak ki és ejtettek el a helyi vadászokkal közösen. Ezzel sok nyúl és fácán életét mentették meg.

Míg kinn a területen folyt a munka, a vadászházban készült az ízletes vaddisznó ragu, és helyükre kerültek a tavalyi év során ejtett trófeák. Mikor mindenki beérkezett a házba, az egész napos munka során elfáradt és megéhezett vadászok jóízűen fogyasztották el a vacsorát.

Ezután került sor a trófea mustrára, amin az előző vadászati év eredményeit mutatták be. Böjtös Tibor elnök elmondta, hogy a Csornai Vt területén a 2012/2013-as vadászati évben 48 őzbak került terítékre. Ebből 33 külföldi vendégvadászok zsákmánya lett, 15 bakot pedig a tagok lőttek ki. Két érmes őzbak esett tavaly. Egy ezüstérmes lett, 474 gr súllyal, nemzetközi pontozása 128 pont lett, a vendéget Bella Rudolf helyi vadász kísérte. Sokéves szünet után újra esett aranyérmes őzbak, amit német vendégvadász lőtt, súlya 567 gr, pontszáma: 145, a kísérő vadász Sándor Tamás vadőr volt. A bérvadászok által elejtett trófeák átlagsúlya 287 gr volt.

A múlt évben Molnár Zoltán, a társaság tagja aranyérmes és bronzérmes vaddisznó kant is ejtett.

Gímszarvas bikából 10 került terítékre, valamennyit helyi vadász ejtette. A trófeák átlagsúlya 3,85 kg volt. A legnagyobbakat Szűcs Mihály 5,46 kg, Csete László 5,41 kg és Böjtös Tibor 5,22 kg ejtették.

Az este a vadászkalandok felidézésével, a trófeák bemutatásával, értékelésével telt.

További képek itt!

Forrás: Infó Rábaköz
Hozzászólások (0)Add Comment

Szóljon hozzá Ön is!
Kérjük, hogy jelentkezzen be, ha hozzá kíván szólni. Ha még nincs fiókja, akkor regisztráljon!

busy
 
Csizma Shop 1
 
Támogató parnereink:
magnum vadászbolt  huntland vadászbolt  demar vadászcsizmák, bakancsok, cipők  

Copyright 2007. Vadászmester Média Kft. - Vadász Magazin © - Készítette - JJmaxi Webdesign Studió - Minden jog fenntartva! - Vadászat - Vadászati Apróhirdetés - Vadászbolt - Vadászfegyver - Vadász Katalógus - Vadász Fotók - Vadászati Fórum