dámszarvasA dám a gímszarvashoz hasonlítható, de annál kisebb, zömökebb testfelépítésű szarvasféle. Hímjét bikának, nőstényét tehénnek, szaporítás előtt ünőnek, szaporulatát pedig borjúnak nevezzük.

vaddisznó vadászatVADDISZNÓ - SUS SCROFA L.

Felejthetetlen élményt nyújtanak a télen, hóban megrendezett hajtások, a vaddisznókat hajtó kutyák egyre közeledő ugatását hallván, mozdulatlanul várni a kitörő vaddisznókondát vagy az óvatosan menekülő remetekant.

őzbak vadászatŐz - Capreolus Capreolus

Az őz hazánk legkisebb, sokunknak kedves és kívánatos nemes nagyvadja. Trófeáját nagyrabecsüli a vérbeli vadász. Vadászata különösen üzekedéskor a legszebbek közé tartozik. Egy-egy különleges agancsa sokunk álma.

dámszarvas vadászatMUFLON - OVIS MUSIMON

A leginkább alkalmazott vadászati forma muflonra a cserkelés. Magaslesről történő vadászata bizonytalan, mivel váltóját ritkán tartja, a vadföldekre és mezőkre pedig rendszertelenül jár ki. A vadászati szezon szeptember elsejével kezdődik Nagy élményt jelent az üzekedésben elejteni a kiválasztott muflonkost...

szalonka vadászatERDEI SZALONKA - SCOLOPAX RUSTICOLA

A szalonka, bár az apróvad közé sorolható, kecsessége, valamint Magyarországon gyakorolt vadászatának különlegessége miatt "nagyvad"-nak kijáró megbecsüléssel bír. Gyakran az "erdők királynőjének" nevezik azok, akik belekóstoltak abba a tavaszi vadászatba, amely esti szürkületkor és hajnali pirkadatkor éri a vadászembert, aki nem rest egy bizonytalan, a szerencsével erősen összefüggésbe hozható húzáson részt venni.

dámszarvas vadászatDÁMSZARVAS - CERVUS DAMA

Barcogás idején szinte egész nap lehet az izgalomban lévő bikákra nagy eséllyel vadászni. A felkelő napot lovasfogatról köszönteni, majd folytatni a hajnali barkácsolást és terítékre hozni egy lapátost, ez egy igazi vadásznap csodálatos megkoronázása...

fácán vadászatFÁCÁN - PHASIANUS C. CHOLCHICUS

Keresővadászat alkalmával egy kisebb vadászcsoport néhány hivatásos vadásszal, kutyával végigbokrássza az árokszéleket, patakparti nádasokat. Ilyenkor lehetőség nyílik nyúl és egy-egy felröppenő kacsa lelövésére is. Éppen ezért legelterjedtebb apróvadunk leggyakrabban az Alföldön fordul elő, és jól kombinálható nyúl- illetve vadkacsavadászattal.