medve csikszeredaIskolák közvetlen közelében lőttek le egy medvét Csíkszeredában péntek reggel.

medve autopalyaMedvét gázoltak halálra hétfőn a romániai A3-as autópálya Kolozsvárt elkerülő erdélyi szakaszán, személyi sérülés nem történt - közölte a Cluj24.ro hírportál a Kolozs megyei rendőrség tájékoztatása alapján.

kutya hutesRabi Attila vérebvezető közreműködésével az idényben ez idáig hat bika került terítékre, ezek mindegyike Zala vármegyében.

harcos gimbikaMár augusztusban izgalommal figyeltem, hogy mennyi gímszarvas tarvad van egy-egy területen, merre járnak bikák, vajon hová fognak beállni, hol lesznek a legjobb bőgőhelyek?

vadporkoltRendőrökből álló csapat nyerte Zalaegerszegen a jótékonysági főzőversenyt, amelynek a bevételét idén a helyi idősek otthona kapta.

hova tovabb gimszarvasAugusztus 29-én, a vásárosnaményi Hunor Hotelben rendezett szakmai konferenciát a Felső-Tisza-vidéki Vadgazdák Szövetsége, hogy válaszokat keressen a címben feltett kérdésre.

emlektabla avatasA nyilasok bebörtönözték, menekült a kommunisták elől, vadászati világkiállítást szervezett, hatott az afrikai vadgazdálkodásra, vadászati múzeumot alapított. Hol nincstelen világcsavargó, hol pedig nemzetközi hírű szaktekintély volt.

somogyi erdok napjaAugusztus 26-án a SEFAG Zrt. egész napos erdei szórakoztató programokkal várta a család apraja-nagyját a zselici erdőben.