vadaszjatekokA vadászjátékok izgalmas világában rengeteg lehetőség vár a játékosokra. Legyen szó realisztikus szimulációkról vagy fantáziadús kalandokról, mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet. Ismerjük hát most meg azokat a legnépszerűbb vadászjátékokat, amelyek a legkülönlegesebb élményt képesek nyújtani a játékosok számára!

mufeszek eonAz E.ON nagyfeszültségű hálózatán a Dunántúlon és Pest vármegyében több mint száz biztonságos műfészek üzemel már és várja a ragadozómadarakat.

OMVK hivatasos vadasz verseny 1A Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei versenyző végzett az első helyen a Hivatásos Vadászok Országos Szakmai Versenyének döntőjén. Róka Bence 2016-ban már győzedelmeskedett a megmérettetésen.

kullancsA kullancsok csaknem háromszáz betegséget terjesztenek, ám ezek közül az emberre csak néhány veszélyes. Hazánkban a két leggyakoribb a Lyme-kór és a vírusos agyvelő-, agyhártyagyulladás.

allatvedelmi tananyagÁllatvédelmi képzéssorozat indult jogalkalmazóknak a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány jóvoltából. Cél az állatvédelmi eljárások hatékonyságának, gördülékenységének erősítése Magyarországon.

ozgida fubenA mezőgazdasági kaszálási munkák során fokozottan ügyelni kell az őzgidák és az egyéb vadászható, valamint védett faj védelmére – hívja fel a figyelmet az Agrárminisztérium (AM) és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) keddi közös közleményében.

uzekedes elottHogy hogyan lehet értékelni az eddigieket, és mire számíthatunk az őznász idején, arról Szabó Tamást, a Csongrád-Csanád vármegyei Csanyteleki Vadásztársaság elnökét kérdeztük.

Hivatasos Vadasz Szakmai Nap 1Hivatásos vadászok továbbképzése Konfucius kínai filozófus intelme szerint, ami a tanulást illeti, ne ismerj határt! Éppen ide illő a Hivatásos vadászok továbbképzéséhez, amit 2024. június 6-án a Vadászkamara Fejér Vármegyei Területi Szervezete rendezett a Csákvári Publó panzió konferencia termében.