kiskaliber szalonkaAz erdei szalonka szempontjából az ideális puska az, amely ugyanolyan finom, kecses és fürge, mint maga a kis, szeszélyes madár. A fiatal erdők és a bokros szegélyek határán a változatos környezet sajátos viselkedésre készteti az erdők királynőjét.

loves 180 1A nagyvad sebzések jelentős része az alacsonyan becsapódó lövedékektől származik. Ez a helyes lőtávolság megállapításának hibájából ered

fokuszban a trofeaA trófeabírálat rendszeréről a vadásztársadalomban kevés szó esik, annak ellenére, hogy a bíráló szakemberek meglehetősen komoly hátteret igénylő, értékes munkát végeznek, ennek egyik sarkalatos pontja a trófea fotózása.

aprovadas teritekEzúttal nem a sorrendről, a vad elhelyezési módjáról szeretnék írni, hanem arról, hogy a felkészültségünkkel és viselkedésünkkel hogyan tehetjük szebbé a vadászatot és a terítéket.

hivatasos februarKarakas István 1944. március 15. Nagymágocson született, majd gyerekkorát Kunszentmártonban töltötte. Apja fogságba került a háborúban, kilenc évesen ismerhette meg.

toltenyekMiért pont hét? Azért, mert a számmisztikusok szerint a hetes szerencsés, sőt „boldog” számnak minősül. De gyakori a vallásban, a népmesékben is. Gondoljunk csak a hét szentségre, a hét főbűnre, a hét vezérre, a hét törpére, a világ hét csodájára, a hét mesterlövészre.

olajok es zsirokA hideg, párás őszi-téli vadászatok számával hatványozottan nő a jelentősége a sörétes és golyós puskák karbantartásának.

agancstorothadasA vadgazdálkodás és a vadbiológiai tudományos kutatások képviselői ültek össze Baranyában, hogy az aktuális kihívásokról és a legfrissebb kutatási eredményekről tárgyaljanak