vadetetes3A megszokottnál sokkal több, csaknem dupla annyi szemes kukoricával segítik a debreceni környéki erdőkben élő vadak áttelelését ezekben a hideg, havas téli napokban a Hajdú Főnix VT tagjai, mint más, enyhébb teleken.

Az állatoknak jól jön az utánpótlás, mert a vastag hótakaró miatt nehezen jutnak más táplálékhoz. – Nagy gondot fordítunk erre; fontos, hogy az őzeket és a vaddisznókat megfelelően etessük – jelentette ki a vadásztársaság elnöke, dr. Illés Árpád.

Tizenkét automata szórót helyeztek ki, amelyek napi 3–5 kg szemes takarmánnyal örvendeztetik meg az erdő vadjait. Emellett a hivatásos vadászok és a vadásztársaság tagjai (összesen hatan) is kijárnak kétnaponta etetni. A Debrecent északról elkerülő 354-es úttól északra eső területeken (a Szentgyörgy-erdőben, a Monostor-erdőben és a Rákóczi-erdőben) is aktívak, összesen harminc helyszínen végeznek szórást.

A Hajdú Főnix VT elnöke arról is beszámolt, hogy szemlét tartott Debrecen Nagyerdő széli részein, a bel- és külterületi határokon. A hóban felfedezhető állatnyomok alapján arra jutott, hogy sikeres az etetés, alig akadnak nyomok, vagyis a vadak elkerülik a nagyvárost.

Forrás: Szoljon