tepely1A Dél-hevesi (310) Vadgazdálkodási Tájegység fővadásza, Demeter Erzsébet kezdeményezésre az OMVK Heves megyei Területi Szervezete 2019. január 25–31. között dúvadgyérítési hetet hirdetett Heves megye területére.

A szervezők tizennégy vadászatra jogosult részvételével zárták a hetet 2019. február 1-én egy közös terítékkel a tepélypusztai Hotel Fauna udvarán.

A hét eredménye a záróterítékre került 77 db róka, 1 db borz, 2 db nyest, 7 db dolmányos varjú, 7 db szarka és 13 db szajkó, összesen 107 db vad.
A teríték melletti tiszteletadást és értékelést követően a résztvevők a házigazda Tepélyi VT vendégeként egy kellemes kávé és tea elfogyasztás közben kötetlen beszélgetésen vettek részt, aminek részeként a dúvadhéten résztvevők egy emléklapot kaptak, valamint a három legeredményesebb terület hivatásos vadásza serleget és vásárlási utalványt vehetett át a Kamarától.

A legeredményesebb dúvadgyérítő a pélyi Tiszatáj VT lett, őt követte a tarnaörsi Dózsa VT, míg harmadik helyen a füzesabonyi Füzes VT végzett.

Forrás: OMVK