bakonyerdo trofeaszemleSzakmai nappal egybekötött trófeaszemlét tartottak a Bakonyerdő Zrt. devecseri erdészetének sárosfői vadászházában.

A 14. alkalommal megrendezett trófeaszemlén a zrt. által kezelt vadászterületen szeptemberben terítékre került gímszarvasok agancsait mutatták be.
„A Természet – Ebben nem is csalódsz, elhiheted. Nem beszél, hát nem is hazudik; nem ígér, és mégis odaadja mindenét; nem szól, és mégis többet mond, mint amit valaha ember mondott” – idézte a Tüskevárból Fekete István sorait Varga László, a Bakonyerdő Zrt. vezérigazgatója.

Beszédében elmondta, az író gondolatai a természetnek azon szépségét mutatják, amiben a magyar erdőgazdálkodásban, vadgazdálkodásban dolgozók nap mint nap végzik tevékenységüket. Munkájuk az erdő és vad egyensúlyának megteremtését szolgálja. Hozzátette: bízik abban, hogy a trófeák megtekintése mellett a szakmai napon az elejtők megosztják egymással az elejtések körülményeit, hogy miként hozták terítékre a hazai erdők királyának trófeáit.

A szemlén Pölöskei Balázs, a Bakonyerdő Zrt. vadgazdálkodási osztályvezetője elmondta, a vadászidény nyitányában, a szeptemberi szarvasbőgésben 141 bikát hoztak terítékre. Megjegyezte: felelősségteljes gazdálkodással, szakmai elkötelezettséggel érték el a szemlére bocsátott trófeafelhozatalt.
Elmondta, hogy idén sikerült a Bakonyerdő Zrt.-nek megdöntenie a megyei súlyrekordot, egy 13,72 kilogrammos agancsú gímbika elejtésével. Kimagasló eredményt értek el az érmes arányban, 72 érmes vadat hoztak terítékre, összesen 4 arany-, 16 ezüst- és 52 bronzérmes trófeával.

A mustrán Takács Szabolcs kormánymegbízott gratulált az elejtőknek és minden hivatásos vadásznak. Kiemelte, hogy a Bakonyerdő Zrt. a vadászatok alkalmával mindig magas színvonalú szakmai hátteret biztosított. Beszédében a természet szeretetének fontosságára utalt, és arra a fontos üzenetre, küldetésre, amit egy ilyen szemle is hordoz.

A vadászatban kevésbé jártas embereknek is fontos tudni, hogy ez nem pusztán sport, szenvedély, szórakozás, hanem fontos gazdasági tevékenység. Úgy fogalmazott, a Bakony Zrt. élen jár ez ügyben, hiszen példát mutat a megyében mind a vadászati kultúra, mind a vadgazdálkodás területén végzett munkájával.

Forrás: Veol
0
0
0
s2smodern
powered by social2s