csanyik2020 1A szürke téli hétköznapokat igyekeztünk színesíteni a Csanyiki Erdőház Erdészeti Erdei Iskolában csütörtökön, a miskolci Lorántffy Zsuzsanna Református Kismamaház felnőtt és gyermek lakóit fogadva.

Régóta nélkülözött csodás napsütésben, tiszta levegőn élvezhették a gyermekek és az anyukák a kellemes erdei környezetet, a frissítő sétát és az iskolában megtalálható sok-sok, számukra különleges látnivalót, játékot. Szórakoztató tesz-vesz órán lelkesen készültek természetes anyagokból az emlékül szolgáló „kézművek”. Meglepetéssel is készültünk, az Északerdő Zrt. központjában dolgozók adományával.

A Kismamaház valamennyi lakója és az ott dolgozók nevében ezekkel a szavakkal mondott köszönetet az intézményvezető: „az ilyen alkalmak erőt adnak a további feladatainkhoz”. Alaposan elfáradva, de remélhetően hosszú időre feltöltődve indultak vissza az otthonba, megígértetve velünk, hogy máskor is jöhetnek – tájékoztatott Rencsiné Ágh Márta, az Északerdő Zrt. humánpolitikai osztályvezetője, az erdei iskolai programok koordinátora.

Forrás: ForestPress