ua2Nagyszabású demonstrációra készülnek az ukrajnai vadásztársaságok, közli az ubr.ua.

A március 18-ra meghirdetett tiltakozó megmozduláson azért akarják hangjukat hallatni a vadászok, mert az ukrán parlament elé került négy törvénytervezet értelmében Ukrajnában betiltanák a vadászatot.

A tüntetés szervezői szerint a jogszabálytervezetek megfosztanák a vadásztársadalmat attól, hogy európai színvonalra emeljék a vadgazdálkodást, és gyakorlatilag olyan feltételeket szabnának az ukrán vadászok számára, amelyek teljesíthetetlenek és gyakorlatilag a vadászat betiltását eredményezik. A 0870 számú tervezet például a vadászpuskák tulajdonosai számára lehetetlenítené el a fegyver használatát.

A tüntetés szervezői szerint a vadászat a leghatékonyabb módja a természet egyensúlya megőrzésének. A „természetvédők” és az „állatbarátok” azonban máris felemelték hangjukat a tervezett demonstráció ellen. Ők úgy vélik, nagyon is helyénvaló a fegyverhasználat és a vadászat feltételeinek szigorítása. A vadásztársaságok többségében ugyanis vadgazdálkodás címszó alatt a vadállomány mértéktelen pusztítása zajlik.

(Érdekes módon egyetlen „állatvédő” szervezet alapszabályában és céljai között sem szerepel a jogszerű vadászat korlátozása vagy betiltása! – A szerk.)

Forrás: Kárpáthír