hortobagyisportloter2Fontos, hogy a lőtudást ne az állaton, hanem egy pályán szerezzék meg a vadászok – mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes az ünnepségen.

„A lőtudást ne az állaton, hanem egy gyakorlópályán a szerezzék meg a vadászok!” – ezt hangsúlyozta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke Hortobágyon, a sportlőtér augusztus 14-i átadó ünnepségén.

Mint mondta: a Magyar Kormány célkitűzése az, hogy a sportpályákhoz, uszodákhoz hasonlóan minél több településen legyen lőtér. Hiszen

ez a sport a koncentrációra, a fegyelmezettségre is jó hatással van, ráadásul Magyarország a lősportokban mindig nagyhatalom volt.

Az eredményeket pedig akkor tudjuk megtartani, sőt, akkor tudunk továbblépni, ha a gyerekeknek megvan a lehetőségük arra, hogy jó minőségű lőtereken ismerkedjenek meg a fegyverekkel, de azok a gyerekek is gyakorolhatnak, akik kedvet éreznek a haza védelmét szolgálni.

Bodó Sándor államtitkár, a térség országgyűlési képviselője is részt vett az átadón, aki a fegyverhasználati tudás alapos elsajátításának, elmélyítésének fontosságát emelte ki, mivel számos tragédia okát a felkészületlenségre lehet visszavezetni. Hozzátette:

a lőtér kialakítása a sport, a vadászat és a környezetkihasználás szempontjából is jó ötlet volt, sőt, jelentős turisztikai élményt is hozhat magával.

Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke pedig úgy fogalmazott: kellenek olyan attrakciók, szolgáltatások, melyekkel színesebbé tehetjük a Hortobágyról kialakított képet; a lőtérnek ez is az üzenete. Szerinte mindig van min javítani, mindig van mit fejleszteni, ez a folyamat nem áll meg, ebben pedig a megyei önkormányzat mindig segítő kezet nyújt.

A Hortobágyi Sportlőtér egy helyi cégnek köszönhetően jött létre 49 millió forintból, amelyből 10 millió forint LEADER programban nyert támogatást.

Forrás: Dehír