erdohaza sopronJúliusban megnyitja kapuit az Erdő Háza ökoturisztikai látogatóközpont a Soproni Parkerdőben, amely a Lőver Program részeként valósul meg mintegy félmilliárd forintból - közölte a soproni önkormányzat pénteken az MTI-vel.


A tájékoztatás szerint a Muck területén épülő Erdő Háza 550 négyzetméteren mutatja be a Soproni Parkerdő élővilágát, 3D-s technika segítségével eleveníti meg a magyarországi nagyvadfajokat (őz, gímszarvas, dámszarvas, muflon és vaddisznó), valamint néhány, a területen élő apróvadfajt is.
A fejlesztés részeként egy információs pont és jegyiroda, valamint egy vendéglátóegység is épül, az épületből pedig egy fahídon juthatnak el a látogatók a vadasparkba.
A hosszú ideig a Muckon működő határőrség történetét leírásokkal és képekkel mutatják be.

A közlemény idézi Farkas Cipriánt (Fidesz-KDNP), Sopron polgármesterét, aki szerint a beruházás egyedülálló, a létesítmény jól kiegészíti a Modern városok program soproni elemeit, amelyek a Lőverekben az elmúlt időszakban és jelenleg is megvalósulnak.

"A városrész ikonikus, így gondoskodunk arról, hogy - hasonlóan az óvároshoz - szép és vonzó legyen, hiszen mindkettőről híresek vagyunk" - fogalmazott a polgármester.

A beruházással Sopron és a Soproni Parkerdőt üzemeltető Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. egy újabb állomásához ért el az aktív turisztikai hálózat fejlesztésében - áll a közleményben.

Forrás: MTI
0
0
0
s2smodern
powered by social2s