ob kem0Első alkalommal rendezték a vasi község közelébe található Stüszi lőtéren a Magyar Sportlövők Szövetségének (MSSZ) Vegyes korong Országos Bajnokságát július 10-én.

A lőtér lombos fákkal, játszótérrel körülvett gyermekbarát környezete rengeteg nézőt vonzott. Rekord számú nevező (7 egyesület 50 versenyzője) vett részt a megmérettetésen, méghozzá olyan vadászok, akik egyben MSSZ rajtengedéllyel rendelkező sportlövők is – ez ugyanis a részvétel feltétele volt. Nagy Péter szakágvezető és Baracskai Zoltán házigazda a Magasi Tölgy LSE elnöke köszöntötte a résztvevőket, és közösen részletes tájékoztatást adtak a 100 korongos verseny szabályairól.

ob kem1

A nap végén valamennyi kategóriában Országos Bajnokot hirdettek, és új országos csúcs is született. Férfi kategóriában – szoros versenyben – immár harmadszor védte meg Országos Bajnok címét Zöldág János (Köszolg SC), Baracskai Zoltán pedig szervező-házigazda teendői ellátása mellet is másodikként végzett. Az 55 év feletti és a junior kategóriában szétlövés döntött a helyezések sorrendjéről.

ob kem2

A verseny szervezőinek szándéka szerint nem egyszerűen csak a szövetségen belül tevékenykedő „Vadászlövész szakág” sportlövőiről van szó. Párhuzamot kívánnak vonni a vadászattal, ezért náluk fontos szempont a hagyományok tisztelete, a múlt megismertetése a fiatalokkal, és kiemelt jelentőséget tulajdonítanak az utánpótlásnevelésnek.

Forrás: Vadászlap
0
0
0
s2smodern
powered by social2s