vizora szarvasA Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2022. január 16-án, a délelőtti órákban érkezett bejelentés szerint egy ózdi családi ház udvarában található vízóraaknába esett egy nagytermetű szarvas, számolt be a Sajómente Facebook-oldalán.

A rendkívüli helyzet megnyugtató megoldásában az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársai is részt vettek. A rendőrök javasolták az állatorvos által alkalmazható altatólövedék használatát.

Ezt követően a katasztrófavédelem munkatársai sértetlenül kiemelték az állatot az aknából, amelyet biztonságban elszállítottak egy közeli erdőbe, majd felügyelet mellett elengedték a gímbikát.

Arról, hogy a hullajtott agancsok gyűjtése illegális és természetkárosító, már több alkalommal írtunk. Arról is beszámoltunk, amikor 400 kilogramm agancs került rendőrkézre. A hullott agancs érték, mely potenciális árbevételt jelenthet a vadgazdálkodónak – a többi között a gyűjtése illegális. A világkiállítás gigantikus agancsszobráról is beszámoltunk az elmúlt év során. Az őzek téli életéről – amely során nagy hangsúlyt kap az agancs növesztése – nemrég írtunk. Gyulajban az elmúlt idényben egy gigantikus lapátú dámot lőttek.

Forrás: Berek