jávorszarvas elütveSzokatlan megoldáshoz folyamodott egy norvég kisváros, hogy felhívja az autósok figyelmét a gyakori vadbalesetekre: az utakon elgázolt jávorszarvasok vérét nem takarítják fel.

"Korábban, ha baleset történt, mindenki megpróbálta elrejteni a nyomokat, amennyire csak tudta. Most éppen az ellenkezőjét tesszük" - mondta az AFP francia hírügynökségnek Rolf Ihler, a baleseti vadkárok kerületi felelőse.
"Képzelje el, hogy egy erdő szélén halad nagy sebességgel. Mit tesz, ha meglát egy hatalmas vérfoltot az úttesten? Automatikusan lelassít" - tette hozzá.
A szakember szerint csak az utóbbi hetekben 250 jávorszarvas vált baleset áldozatává a svéd határ közelében fekvő Heldmark grófságban. A fatális találkozások növekvő száma jelzi, hogy a hatalmas szarvasok veszélyére figyelmeztető háromszögletű közlekedési tábla teljesen hatástalan - állapította meg a szakember.
A norvég sajtó szerint már több település próbálkozott azzal, hogy disznóvér szétlocsolásával sokkolják az autóvezetőket, de ezt a gyakorlatot az Európai Unió tiltja.

Forrás: MTI

0
0
0
s2smodern
powered by social2s