farkasok terorrizálják a falusiakatA gyerekek rettegnek iskolába vezető úttól: a kemény tél előrehaladtával egyre gyakrabban látogatnak be a hegyvidéki falvakba az éhező farkasok Kárpátalján.
Az ökörmezői (mizshirjai) járási Felsőszinevér (Szinevirszka Poljana) lakosait az utóbbi napokban két különálló farkasfalka is terrorizálja. Az egyik a szemtanúk szerint négy, míg a másik három felnőtt egyedből áll.

Éjszakánként az ordasok a falu utcáin kószálnak, és előszeretettel támadják meg és falják fel a portákon megláncolt kutyákat. Sőt, az ólak belakatolatlan ajtait is megtanulták már kinyitni, így már a juhállományt is tizedelik. A lakosok sötétedés után félnek kimenni az udvari illemhelyre, a település szélén lakó gyerekek pedig reggelente rettegve teszik meg a több kilométerre lévő iskolához vezető utat.

A minap egy fiatalember a szomszédos Krasznán lévő munkahelyéről tartott hazafelé Felsőszinevérre, amikor az erdei úton két megtermett farkas állta útját. Amikor a férfi futásnak eredt, a vadállatok megtámadták. Életét az mentette meg, hogy még idejében fel tudott mászni egy közeli fára, ahonnan telefonon kért segítséget a családjától. A fa alatt vicsorgó farkasok csak közeledő gépkocsi láttán oldalogtak el.

A helyi vadásztársaság vezetője a sajtónak elmondta, hogy tehetetlenek a farkasokkal szemben. Mivel a község a Szinevéri Nemzeti Park területén fekszik, ezek a ragadozók különleges védettséget élveznek, és kilövésük szigorúan tilos.

Forrás: Kárpátinfó