fákat vágtak ki a tolvajokRengeteg fát kivágtak, kitörtek, megrongáltak az elmúlt néhány hónapban a Pestszentimre és Gyál között fekvő, mintegy negyvenhektáros erdőben.
A pagony minden részén található szemét. Az erdő nagyrészt a Pilisi Parkerdő Zrt. kezelésében van, a hathektárnyi terület pedig a XVIII. kerületi önkormányzaté, amely évente milliós nagyságrendű támogatással járul hozzá a kerületi erdők - elsősorban a leglátogatottabb Halmi-erdő megóvásához, kitakarításához - közölte Lomniczi Gergely, a Pilisi Parkerdő Zrt. szóvivője. Hozzátette becsléseink szerint az elmúlt három év során mintegy 200-250 köbméter fát loptak el innen, ami nagyon soknak számít egy ekkora erdőrész esetében. A falopást viszont borzasztó nehéz megakadályozni. Egyetlen esetben szabtak ki minimális bírságot, mivel egyszerre általában a szabálysértési értékhatár alatti mennyiséget visznek el a tolvajok.
Tavaly december óta a kerületi városőrség feladata, hogy a helyi erdőkben az illegális szemétlerakást és a falopásokat felderítse - reagált Mester László, a kerület polgármestere.
Szeretnénk a kiserdőt rendbe tenni, és programokat szervezni ide, hogy a kerületiek jobban a magukénak érezzék a területet - mondta Lévai István Zoltán, a kerületi Fidesz-frakció vezetője. Megkeresésünkre a Budapesti Rendőr-főkapitányság csak annyit közölt: a pusztítás ellenére idén még nem érkezett bejelentés falopás ügyében az illetékes kapitányságra.

Forrás: Magyar Nemzet