vadászjegyVárhatóan visszaveti a vadásztársaságok gazdálkodását Zala megyében is a gazdasági válság. Az elmúlt év 80 millió forintos nyereségével szemben a most kezdődött vadászati szezon bevételei - az előrejelzések szerint- messze elmaradnak a tervezettől.

Tavaly csaknem 3200 kül- és belföldi sportvadász kért állami vadászati engedélyt Zala megyében. A vadásztatásokból, a vadhús értékesítésből, a szállásköltségekből, valamint néhány sikeres pályázatból kb. 1 milliárd 200 millió forint folyt be a vadásztársaságok és vadgazdálkodók kasszájába. A szakemberek azonban tudni vélik, hogy ez a gazdasági siker a válság miatt egy ideig nem ismétlődhet.

Az idei szezon nem sok jóval kecsegtet bennünket. Mivel itt hobbiról van szó, lesznek, akik a szenvedélyükre szánt összeget kényszerűségből másra költik- mondta Lázár Attila vadászati felügyelő.

A gazdasági válság hatása jól érzékelhető Zala megye legnagyobb vadgazdálkodójánál is. Mindezt alapvetően a visszamondott bérvadászatok jelzik.

Volt olyan vendégvadász, aki az előre lefizetett 4 ezer eurót veszni hagyta. Minden bizonnyal a gazdasági válsággal összefüggésben ugyanis visszamondta a vadászatot, ami számunkra egyértelmű veszteség- tette hozzá Paál Tamás Zalaerdő Zrt. vadászati felügyelője.

A vadásztársaságok most abban bíznak, hogy a gazdasági válság enyhülését követően ismét minden visszatér az eredeti kerékvágásba. Már csak azért is, mert - mint ahogy mondják- a magyar gímszarvas állomány világhírű.

Forrás: ZTV Híradó