hiúz támadott emberekreÖt gombászó férfit támadott meg egy termetes hiúz Ukrajnában, egy Kijevhez közeli erdőben.
Egyiküket súlyosan megsebezte. Az öt emberből álló baráti társaság gyanútlanul gombászott az ukrán fővároshoz közeli erdőben, amikor egy hatalmas hiúz hátulról megtámadta őket. A ragadozó előbb az egyikük hátizsákját kezdte el marcangolni, majd miután sikerült megszabadulni tőle, egyenesen egy másik ember arcának ugrott.
– Az állat karmai gyakorlatilag a szemeimtől milliméterekre tépázták az arcbőrömet – mondta el újságíróknak a hiúztámadás több sebből vérző áldozata.
A megvadult macskafélétől végül a társai a késeik bevetésével szabadították meg a bajba jutott gombázót.

Zoológusok nyilatkozata szerint ez az Ukrajnában honos nagymacska-féle soha nem támad emberre. A szóban forgó példány valószínűleg egy magán állatkertből szabadulhatott el, s ezért nem félt az emberektől. A gombászok által leterített példány nem szenvedett veszettségben.
A hiúzok testhossza 1,2 méter körüli, marmagasságuk eléri a 70 centimétert. Hosszú végtagjaik és izmos testük még a legnehezebb terepen is lehetővé teszi, hogy akár egyetlen, 3-4 méteres ugrással támadják meg áldozatukat. A hiúz egyénként a Kárpátokban is honos.

Forrás: Kárpátinfo.net