nyúlterítékcsengőd | Egy látványos alaszkai horgásztúra, a sziklás-hegységbeli fehér farkú szarvasok izgalmas kilövésének televíziós bemutatása után Csengőd környékére is ellátogattak a hétvégén, a Fishing & Hunting csatorna munkatársai.
Igaz, itt nem nagyvadakat, hanem csak tapsifüleseket és fácánkakasokat vettek célkeresztbe a Kossuth Vadásztársaság tagjai, illetve a vendégek, köztük Koncz Gábor színművész. Csengőd, Tabdi és Akasztó térségében hetven puskás ember fésülte át a terepet, akik 141 nyulat és 20 kakast ejtettek. Kastély Attila vadászmester invitálására vett részt az állományritkításon Koncz Gábor színművész, aki örömmel vállalta el a készülő filmben a narrátori feladatot.

A tervek szerint a csatorna a jövő hónap második felében tűzi műsorra a vasárnap felvett anyagból elkészült dokumentumfilmet. Az ország több térségében jóval kisebb a nyúl- és a fácánállomány, mint térségükben. Kastély Attila szerint ez azért van így, mert sok vadásztársaság nem óvja az állatokat a ragadozóktól. Ők például tavaly 215, nyúlpecsenyére éhező rókát fogtak, így biztosítva a tapsifülesek nyugodt körülmények között történő szaporodását. Évente 1500 fácán kilövésére nyílik lehetőségük, az idén a vadászok eddig 1100 példányt már elejtettek. A maradék madársereg sem érezheti magát biztonságban, legalábbis január végéig. Akkor fejeződik be ugyanis fácánvadászati szezon.

Vége a vadászatnak, terítéken az elejtett vadak. A Baranyai Kürt Együttes tagjainak zenei aláfestése jelképesen lezárta a sikeres napot.

Forrás: Baon