vadászjegyA Zala Megyei Vadászkamara 1997-es megalakulása óta ma sikeres vizsgát tett az ezredik sportvadász. A nimródok erről 1998. január elseje óta vezetnek pontos statisztikát.



Milyen korcsoportokat lehet dámbikák között elkülöníteni, mikor párzik a gímszarvas, mi a vizsla feladata a társas vadászaton, hol és hogyan kell a lőfegyvert tárolni? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kellett, illetve kellett volna válaszolnia annak a 17 sportvadásznak, akik ma adtak számot tudásukról a vizsgabizottság előtt. Hatan, ahogy egyikük fogalmazott elvéreztek, ám 11-en sikerrel jártak. Közéjük tartozik Simó Zoltán, aki amióta pontos nyilvántartást vezetnek, ezredikként vehette át bizonyítványát.

- Nagyon örülök annak, hogy sikeresen levizsgáztam, s hogy ezután hódolhatok kedvenc hobbimnak. Az, hogy ezredikként vizsgáztam meglepett, örültem neki, ilyenek a véletlenek- árulta el Simó Zoltán sportvadász.

- Ez a vizsga elengedhetetlen ahhoz, hogy valaki vadásszá váljon. A sikeres vizsga garancia is arra, hogy a természetben, a vadászatokon minden úgy történjék, ahogy annak történnie kell. A tanulást persze soha nem szabad mellőzni, mert arra egy életen át szükség van- mondta Néber Szilveszter megyei fővadász.

A zalai sportvadászok tábora most 11 fővel nőtt. Így számuk megközelíti a 2400-at. Természetesen azokéval együtt, akik a vadászkamara megalakulása előtt akasztották vállukra a fegyvert.

Forrás: ZTV Híradó