semjén zsoltSemjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a vadászat méltóságának helyreállítása és a vadászokat érő méltánytalanságok megszüntetése érdekében várhatóan jogszabály módosításokat javasol majd - olvasható a KDNP elnökével készített interjúban a csütörtöki Magyar Nemzetben.

A kormányfő helyettese - akit nemrég választottak meg az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnökének - a méltánytalanságok közé sorolta a fegyvertörvény abszurditását, amely szerinte a vadászok vegzálására irányul.

Úgy fogalmazott: az a helyzet, ami ma fegyverügyben Magyarországon van, az az 1957 után kitalált rendszerben gyökerezik, ami politikai okokból rettegett attól, hogy az állampolgároknál fegyver legyen. Ezen túl kell már lépni, hiszen statisztikai tény, hogy vadászfegyverrel nem követnek el bűncselekményeket - közölte.

Semjén Zsolt elmondta: megállapodott Pintér Sándor belügyminiszterrel arról, hogy az év elején szakértői tárgyalásokat kezdeményeznek ez ügyben.

A miniszterelnök-helyettes a vadászható vadfajok tekintetében is szeretne változásokat elérni.

A Magyar Nemzetnek beszámolt arról is: Halász János és Szőcs Géza államtitkárokkal tárgyalt egy nagy vadászati múzeum létrehozásáról.

Forrás: MTI