vaddisznó vadászatVadászat | Pénteken véget ér a társas vadászati szezon a Mátrában. Ahogy korábban, úgy most is lezárják azt a területet, ahol a vadászatot tervezik.

– Nagyon elszaporodott a Mátrában a vaddisznóállomány, és az apasztásra az egyetlen lehetséges eszközünk a vadászatnak ez a formája. Ilyenkor egy-egy hajtás alkalmával akár 10–15 vaddisznót is el tudunk ejteni. Ilyenkor biztonsági okokból korlátozzuk a turistautak forgalmát – tudatta Dudás Béla, az Egererdő Zrt. Mátrafüredi Erdészetének vezetője.

Lezárásra reggel 8 és 12 óra között a Kalló-völgyben a Mátraháza Szanatórium és a Hanák-kilátó között számíthatnak. A turistaútvonalak közül január 21-én lezárják a sárga sávot a Rákóczi-forrás és a Református üdülő (24-es út) között, a piros sávot a Máriácska és a Szanatórium között, valamint a sárga kör jelzéssel ellátott útvonalat teljes hosszában a Református üdülő és a Gyökeres-forrás között. A szükséges helyeken táblás tájékoztatást, illetve őröket is alkalmaznak.

– Erdészetünk területén már csak a következő hajtási szezonban, leghamarabb novemberben számíthatnak korlátozásra a turisták – emelte ki Dudás Béla.

Forrás: Heol