báloztak a vadászokHarmadszor rendeztek megyei vadászbált Kecskeméten.
A 2009-ben hagyományteremtő céllal először megtartott, a báli szezont lezáró társasági esemény ezúttal is vadászkürtszóval kezdődött, majd Mészáros Attila, az Országos Magyar Vadászkamara Bács-Kiskun Megyei Területi Szervezete és a Bács-Kiskun Megyei Vadászszövetség elnöke nyitotta meg a bált. A Három Gúnár Rendezvényházban rendezett esemény társszervezője a Városföldi Vadásztársaság, a célja pedig idén is a vadászat népszerűsítése és a Bács-Kiskun megyei vadászok társasági kapcsolatainak ápolása volt.

Képgaléria itt!

Bálozott színész és vadász

Rangot adó rendezvénnyé nőtte ki magát a kiskutasi színészbál, amelyet szombaton negyedik alkalommal rendeztek a helyi kulturális menedékházban.

Az idén 800 éves település nevezetes programjára egyetlen nap alatt elfogyott a száznál több belépő. Érthető volt a felfokozott érdeklődés, a Kiskutasi Hölgyek Alkalmi Társulatának színjátszói és az idén nyolc éves EGO Színpad tagjai három felvonásból, hat színből álló műsorral rukkoltak ki.

- Az erre az esztendőre tervezett produkcióinkból adunk ízelítőt, mindenből mutatunk valamit, ami terveink szerint 2011-ben jellemez bennünket - foglalta össze a csapatot vezénylő Molnár Szilárd. - A jeleneteket huszonketten adják elő, s ehhez 120 jelmezt öltenek magukra.

A magyar vadállomány messze földön híres, talán ezt is jelezte, hogy a szombati, 19. megyei vadász bálra határainkon túlról is érkeztek vendégek. Nemcsak nimródok, hiszen az alkalom az oldott hangulatú tapasztalatcsere mellett elsősorban a kikapcsolódásé, ahogy a szervezők egyike, dr. Szabó Antal, a nagylengyeli vadásztársaság elnöke fogalmazott. A megyei szövetség és kamara összejövetelét koordináló Takács Pál elmondta 54 egyesület, közel háromezer tagját, illetve családtagjaikat várták, s nem csalódtak: az Arany Bárány Hotel télikertje megtelt ezen az esetén.

Képgaléria itt!

Forrás: Baon / Zalai Hírlap