nyírerdő zrt. Egy speciális lövész szakág, a Field Target puskásai mérték össze tudásukat a hétvégén Debrecenben.
Több mint hatvanan vesznek részt a nemzetközi versenyen. Hagyományteremtő szándékkal rendezték meg a „NYÍRERDŐ Nagydíj 2011” nemzetközi Field Target lövészversenyt Debrecenben. A helyszín, a Bánki Tájház és Arborétum nem volt ismeretlen a versenyzőknek, hiszen tavaly októberben ugyanitt volt a szakág világbajnoksága. Egyébként az volt az első alkalom, amikor Magyarország adhatott otthont a világversenynek. Az idehaza 2005 óta űzött szakágban az erdőkben vagy mezőkön elhelyezett, acéllemezekből készült (például nyulat, mókust, patkányt ábrázoló) bukócélokat kell eltalálni – speciális, rugós- illetve sűrített levegővel működő légpuskával. Jelenleg mintegy 30 országban űzik ezt a sportágat.

A mostani – Magyar Kupa fordulóval összekapcsolt – kétnapos versenyre 63-an neveztek, még Bulgáriából és Szlovákiából is érkeztek lövészek. A hazai puskásokat a debreceniek mellett püspökladányiak, budapestiek, érdiek, miskolciak, és hódmezővásárhelyiek képviselték. Mind a NYÍRERDŐ Nagydíjon, mind a Magyar Kupában négy kategóriában mérték össze tudásukat a versenyzők.

A szervezők megpróbálták megismertetni a legfiatalabbakat is a sportággal: a verseny előtt debreceni gyerekeknek volt módja kipróbálni, mi is az a Field Target.

Forrás: ForestPress