omvk állásfoglalás apróvad konferenciaVajai László úr
Vidékfejlesztési Minisztérium Erdészeti, Halászati és Vadászati főosztályának vezetője

Budapest

Tisztelt Főosztályvezető Úr!

Mint Önök előtt is ismert, a magyar apróvad-gazdálkodás évek óta súlyos problémákkal küszködik, melynek megoldását a szakemberek elsődlegesen az élőhelyfejlesztés, valamint a jogi és gazdasági környezet megváltoztatásában látják.

A civil szervezetek látván a statisztikai adatokat és átérezvén a felelősséget, ez év május 14-én, Hódmezővásárhelyen szakmai konferenciát szerveztek, melyen az érintett megyék képviselői, szakemberei vettek részt.

Mellékelten megküldjük a konferencia által egyhangúlag elfogadott állásfoglalást, mely hét pontban foglalja össze a legfontosabb teendőket, melyet intézkedési tervnek is tekinthetünk.

Az országos érdekképviseletek részéről tisztelettel kérjük, hogy az ez évi jogszabály változtatásoknál illetve a hosszú távú jogalkotási folyamatokban feltétlenül szíveskedjenek figyelembe venni a konferencia állásfoglalását, tekintettel arra, hogy e nélkül a hazai apróvad-gazdálkodásunk fejlesztése nem oldható meg.

Reméljük, hogy apróvad-gazdálkodás fejlesztése közös ügyünk, ezért a lehető legsürgősebben megteszik a szükséges intézkedéseket, melyhez mindenkor, azonnal állunk szíves rendelkezésükre.

Budapest, 2011. május 30.

Tisztelettel:

    Dr. Nagy Emil                                  Pechtol János
OMVK Vadgazd. Biz elnök         OMVV ügyvezető elnök

Forrás: OMVK OMVV