konferenciaIsmét középpontban a "toportyán" - A február 23-i szakmai nap folytatása képpen a Vadgazdálkodási osztály szervezésében vadász kollégáink ismerkedhettek meg az arany sakál természetrajzával és cserélhettek tapasztalatokat az egyre szaporodó ragadozóról.

Az aranysakál okozta problémák megvitatására tartottunk tanácskozást 2011. május 31-én a Lábodi vadászerdészet Alexandra vadászházában. A helyszínválasztás nem volt véletlen, hiszen az aranysakál jelenléte ezen a vadászterületen a legkézzelfoghatóbb. A mostani találkozó célja egyértelműen az információcsere volt a tudományos vizsgálatok és a gyakorlatban dolgozó kollegák között, úgy hogy egyúttal eldöntsük a szükséges beavatkozások lehetőségeit és módját.

A SEFAG Zrt. hivatásos kollégáin és vezetőségén kívül a konferenciára meghívást kapott Hercegfalviné Demeter Erzsébet vadászati és halászati osztályvezető, valamint Dr. Buzgó József is. A nap folyamán két előadást hallhattunk. Elsőként dr. Lanszki József (Kaposvári Egyetem, Természetvédelmi tanszék főmunkatársa) tartott előadást Az aranysakál természetrajza címmel, majd Hajas Péter Pál (OMVK Heves megye, titkár) Csapdázási módszerek összehasonlítása című előadása következett.

Forrás: Sefag