karambol egy medvévelIjesztő kalandot élt át egy amerikai rendőr és egy barna medve néhány nappal ezelőtt, de szerencsére mindketten megúszták. A járőr elé szinte a semmiből ugrott ki az állat, az ütközés elkerülhetetlen volt. Az esetet a rendőr kamerája fel is vette.

A Tennessee államban élő Jason Harvey péntek este haladt járőrautójával egy sötét útszakaszon, mikor hirtelen egy medve tűnt fel előtte, és az ütközést elkerülni már nem tudta. A beépített kamera felvétele alapján a medve ijedten, de máskülönben sértetlenül futott el, és a sofőrnek sem esett baja.

Nem volt ekkora szerencséje annak a két motorosnak, akik pár hete hasonló balesetbe keveredtek. Mindketten egy autó mögött haladtak, ami szintén medvével ütközött, és az állat tovarepülő testét már nem tudták kikerülni, mindketten életüket vesztették.

A rendőrség álláspontja szerint a medvével való karambol alapvetően ritka jelenség, az viszont nagy hiba, hogy az autósok nem eléggé elővigyázatosak. Bár a medvék tényleg viszonylag ritkán kerülnek ilyen kalamajkába, a szarvasok gázolása viszont ijesztően mindennapivá vált, ahogy a vidéki úthálózat terebélyesedik, és az állatok élőhelyeit is mind sűrűbben szövi át.



Forrás: Farm