gemenci vadásztáborHajnali vadles, vadetetés, a Gemenci erdő növény- és állatvilágával való ismerkedés, csillagászat, nyomolvasás, horgászat, halászat, a vadgazdálkodás kulturális, történelmi hagyományainak megismerése, sok izgalmas verseny és játék.
Többek között ezek a programok színesítik a Gemenc Zrt. által szervezett, július 3-9. között zajló „Nyomkereső vadásztábor” mindennapjait. A 8 és 15 év közötti gyermekek fontos ismereteket szereznek az erdőgazdaság emblémájában szereplő jelmondatról, hiszen a tábor a természet szolgálatára neveli a résztvevőket. Emellett fontos cél az aktív természetvédelem élményszerű megismertetése is.

A Gemenci erdő különleges állat- és növényvilágán túl a táborlakók – szakemberek segítségével – megismerkednek a vadgazdálkodás, a természetvédelem gyakorlatával. A hajnali vadles mellett az ifjú természetbarátok a cserkeléssel, a nyomolvasással és -öntéssel, vadmegfigyelők karbantartásával, itatók feltöltésével is foglalkoznak. A tábor során részletes ismereteket szereznek a vadászkutyákról, valamint a vadászhagyományokról, a vadászetikáról- és etikettről is. A gyermekek az egy hét során bepillantást nyernek az erdőgazdaság életébe, történelmébe, így felkeresik a Karapancsa Kastély és Major épületegyüttesét és utaznak a Rezét gőzös által vontatott erdei vasúti kocsikon is. Mindemellett tanulmányozzák a vadászati szépirodalmat és az ismert nagynevű vadászok életét és munkásságát (Fekete István, Hermann Ottó, Kittenberger Kálmán, Gróf Széchenyi Zsigmond, Gróf Teleki Samuel). A változatos és tartalmas programok mellett természetesen a játékra és a játékos vetélkedőkre is marad idő.

Forrás: ForestPress