medvetámadás55 éves asszonyt sebesített meg a medve Lisznyó és Sepsimagyarós között.
Az uzonfüzesi O. Ildikó férjével és lányával szekéren akart áthajtani a szinte csak helybeliek által használt úton, amikor egy gombát látott az erdőszélen, és beszaladt érte.
Ott támadta meg a medve, amely előbb áldozata fejéhez kapott, majd elszaladt, ám amikor az asszony sikoltozni kezdett, visszafordult, és a lábán is harapni kezdte. A férj vasvillával szaladt felesége segítségére, és meg is futamította az állatot. A mentő a család kérésére egyenesen a brassói megyei kórházba vitte a súlyosan megsérült nőt, aki a községháza alkalmazottja. Jelenleg a plasztikai sebészeten ápolják, állapotáról csak annyit közöltek, hogy járni és enni tud. Az eset múlt héten, július 5-én történt.

Ráduly István polgármester elmondta, hogy a helyzet egyre rosszabb, már az udvarra is bejárnak a vadak: másfél éve egy bikfalvi gazdaságban, kerítésen belül hét juhot ölt meg a medve, és bár a községháza minden szóba jöhető hivatalhoz átiratot küldött, és intézkedést kért, nem történt semmi, kártérítést sem adott senki. Ez a sajnálatos tragédia is elkerülhető lett volna, ha a rég­óta kongatott vészharangot meghallják az illetékesek, de mindenki csak a vállát vonogatja: védett állatokat nem lehet lelőni. A környéken élők úgy vélik, hogy ezeket a medvéket idetelepítették valahonnan, hiszen olyan még nem volt, hogy ne merjenek kimenni az erdőre az emberek; újabban a vaddisznók is úgy elszaporodtak-szemtelenedtek, hogy már a hegylábaktól több kilométerre levő uzoni kertekbe is bejárnak a termesztett zöldségre, gyümölcsre. Felelős természetesen nincs...

Forrás: Háromszék