szalmabálat tolvajokat buktatott le a vadászEgy vadász tett bejelentést kedden késő este a Győri Rendőrkapitányság ügyeletére arról, hogy vadászat közben figyelt fel egy gyanús fehér tehergépkocsira.
Elmondása alapján szalmabálákat rakodtak fel a járműre Győrben, a Fazekasvermek melletti mezőn, majd a rakománnyal együtt az újvárosi temető irányába hajtottak el ismeretlenek.

A helyszínre érkező járőrök ellenőrzés alá vonták a két, ismeretlen eredetű kör szalmabálát szállító Iveco vezetőjét, valamint annak két utasát. Előzetes meghallgatásuk során a három férfi - 61 és 49 éves győri, valamint a 24 éves rémi - elismerte, hogy a bálák nem az ő tulajdonukban vannak, annak eredetét igazolni sem tudják.

A körbálák tulajdonosa másnap hajnalban aztán személyesen tett feljelentést a rendőrségen. Felismerte a lefoglalt szalmabálákat, majd ezt követően azonosította a tőle ellopott, s egy külső telephelyre szállított további fél tucat körbálát is. A negyvenezer forint lopási kár az előkerült szalmabálákkal megtérült. A tolvajok ellen lopás gyanúja miatt indított nyomozást a Győri Rendőrkapitányság.

Forrás: Nyugathír