erdőVasárnap este kilenc óra előtt érkezett bejelentés a rendőrségre, miszerint édesapák vesztették el családjukat a Mecseken az erdőben.
A kiérkező rendőröket a Fehérkúti pihenőnél három férfi várta, akik elmondták, hogy több órája keresik feleségeiket és gyerekeiket az erdőben. A pihenőhöz a kijelölt turistaútvonalon visszafelé tartottak, amikor egy emelkedőn feleségeik a gyerekekkel nem akartak felmenni és úgy döntöttek, hogy inkább a dombot kikerülve egy másik úton mennek.
A pihenőhöz azonban nem érkeztek meg, telefonon tartották a kapcsolatot, de eltévedtek és mivel besötétedett, férjeik aggódni kezdtek és értesítették a rendőrséget.
A rendőrségi ügyelet vezetője az egyik anyuka elmondása alapján térkép segítségével próbálta behatárolni a lehetséges tartózkodási helyüket, így az erdőben rekedt családtagok keresését több rendőr kezdte meg gyalogosan, valamint terepjáróval.

Így is több órás keresés eredményeként hétfő hajnalban, egy óra után sikerült az eltévedt három anyuka és a velük lévő hat gyerek nyomára bukkanni.
Mindenki sértetlen volt, orvosi ellátásra nem volt szükség, így a családok közösen, épségben indulhattak haza.

Forrás: Pécsi Újság