bőgőtáborRendhagyó rendezvény, bőgőtábor helyszíne volt a NYÍRERDŐ Zrt. Gúthi Erdészete: szeptember harmadik hétvégéjén 16, a természet iránt érdeklődő általános iskolás gyerek vett részt a kétnapos programon.
A felső tagozatos fiatalok négy környékbeli település (Nyíradony, Nyíracsád, Nyírlugos és Nyírmártonfalva) iskolásai közül kerültek ki. Érdekesség, hogy a fiúk mellett két lány is részt vett a táborban. A legnagyobb élményt természetesen a Gúthi erdőt felverő szarvasbőgés jelentette a gyerekeknek. Emellett volt alkalmuk megismerkedni a vadgazdálkodás háttérmunkáival is: az erdészek irányításával cserkelőutat takarítottak és magaslest is javítottak. A programban trófeaszemle, fogatozás is szerepelt, és a szalonnasütés sem maradhatott el.

Ez a tábor szorosan kapcsolódik ahhoz a programunkhoz, amit azért hirdettünk meg a közelmúltban, hogy a gúthi erdőt megpróbáljuk „közelebb vinni” a környéken élőkhöz. Szeretnénk, hogy az itteni emberek sokkal jobban megismerjék és természetesnek tartsák a világhírű Gúthi erdő és vadászterület gazdasági és természeti értékekeit. Egyúttal rendkívül fontos, hogy elfogadják: a területet meg kell őrizni a jövő számára, mégpedig elsősorban az erdő nyugalmának, a vadászterület területi identitásának megóvásával. A rendezvények ezzel természetesen nem értek véget: októberben barcogótábor lesz Gúthon, és szeretnénk, ha az általános iskolák természetismeret és biológia órákat is tartanának erdei környezetben. Még az is előfordulhat, hogy néhány leendő erdész vagy vadász is lesz a programokra ellátogató gyerekek között – mondta Szalacsi Árpád, a NYÍRERDŐ Zrt. vezérigazgatója.