orvvadászokat fogtak a hivatásos vadászokCsütörtökön éjszaka a Solti Vécsey Vadásztársaság hivatásos vadászai a rendőrség segítségével légpuskás orvvadászokat fogtak el Solton.

A vadásztársaság jó ideje figyelte a helyi mezőgazdasági rt. egyik öntöző brigádjának éjszakai tevékenységét, mivel egy ellenőrzés során észrevették, hogy a két férfi gátlástalanul dézsmálja a vadászterület mezei nyúl állományát.

– Hosszas felderítő munkát igényelt az orvvadászok elfogása, melynek oroszlán részét a vadásztársaság végezte. Az ő segítségükkel sikerült csütörtökön éjszaka elfogni azt a két solti férfit, akik a vadászok szeme láttára lőttek le két mezei nyulat a légpuskájukkal. A hivatásos vadászok megvárták míg a 35 év körüli férfiak beteszik a nyulakat a traktorba és pár száz méter után feltartóztatták a gépet a közben kiérkező rendőrség pedig megtalálta a légpuskát és az elrejtett nyulakat is a traktor fülkéjében – tájékoztatta lapunkat Picczarka Lajos, a helyi rendőrőrs parancsnoka.

Tőle azt is megtudtuk, hogy a két férfi elfogását követően házkutatást tartottak mindkettőjüknél, de csak egy lefagyasztott nyulat találtak. A gyanúsítottak azt mondták azt elütötték, azért vitték haza és nyúzták meg. Igazukat vizsgálja a rendőrség. Ha a fagyasztott nyúlon lövésre utaló nyomot találnak, akkor komolyabb büntetésre számíthatnak az orvvadászok. A rendőrség egyelőre lopás és állatkínzás miatt indít eljárást a két férfi ellen, akik valószínűleg pénzbüntetés kapnak tettükért.

Forrás: Baon