trófeaszemleA Kisalföldi Erdőgazdaság Göbösmajorban állította ki a szeptemberi trófeaterítéket.
A legnagyobb agancs súlya több mint nyolc kilogramm. A külföldi vadászok vendéglátása nyereséges az erdészetnek.
– A szeptemberi szarvasbőgés idején elejtett vadak trófeáit állítottuk ki és minősítettük a hét végén a göbösmajori erdészeti központban – mondta el a Kisalföldnek Orbán Tibor, a Kisalföldi Erdőgazdálkodási Zrt. vezérigazgatója. Az elejtett bikáktól 63 trófeát tekinthettek meg a vadászok a hét végén, ezekből a bírálóbizottság 4-et ezüst-, 20-at pedig bronzéremmel díjazott.

A Göbösmajorban kiállított trófeák közül az osztrák Anton Rembandt által elejtett bika 8,45 kilogrammos trófeája lett a legnagyobb, melyet a gönyűi földtulajdonosi közösség területén ejtett el a vadász. Orbán Tibor szerint az elejtett vadak trófeáinak átlagsúlya 5,47 kilogramm volt. A környéken jobbára olasz, osztrák és német vadászok vendégeskednek, ám a vezérigazgató hozzátette, örvendetesen nő a hazai vadászok száma is.

– Ezek a külföldiek évről évre rendszeresen visszajáró vendégeink, rajtuk is múlik, hogy vadgazdálkodási ágazatunk nyereségesen tud működni – mondta Orbán Tibor. Sajnálattal tette hozzá, hogy a mezőgazdaság néhol rossz szervezése miatt bekövetkező vadkárok számos esetben visszájára fordíthatják e nyereséges ágazat gazdálkodását.

Forrás: Kisalföld