feketemedveSaját házában rontott rá egy feketemedve egy pennsylvaniai férfire.
A vadállat a férfi kutyáját követve jutott be az épületbe. Richard Moyer megtapasztalhatta a természet eme nagydarab képviselőjének erejét, miután 70 kapoccsal és varrattal öltötték össze a fején és a hátán keletkezett sebeket. A férfi túlélte a támadást és ezt annak köszönheti, hogy ő maga is eléggé nagydarab.
 Most már tudom, milyen érzés lehet lazacnak lenni – nyilatkozta Richard, a medvék kedvenc táplálékára utalva. A vastagon bekötözött fejjel és karral az egyik televíziónak nyilatkozó férfi azt mondta, hogy a medve berohant a Perry Countyban lévő házába. Richard és felesége, Angela különböző harapásokkal és karmolásokkal került kórházba hétfőn, de már aznap kijöhettek.
A medve a férjre vetette magát, és megtámadta a felségét is, mikor az a férfi védelmére kelt. A nőt a földre döntötte és a belső udvar felé kezdte vonszolni. Ez arra sarkallta Richardot, hogy ismét belevesse magát a küzdelembe – derül ki a hétfői esetről szóló amerikai híradásokból.
 Ez volt az a pillanat, mikor a medve megpróbált főfogássá tenni az étlapján és belefogott, hogy megpróbálja letépni a fejem – mondta Richard.

A 182 centiméter magas, 136 kilós férfi kezelőorvosa szerint Richard a méreteinek köszönheti, hogy leküzdje a medvét. Nagyon örülök, hogy sikerült megállítani, különben lehet, hogy most koporsóban lennék – mondta Richard Moyer, aki puszta kézzel futamította meg az állatot.
Szakemberek szerint a medve valószínűleg egy nőstény lehetett, és a kiengedett kutya miatt úgy érezte, veszélyben vannak a kölykei. Általában ugyanis, ha egy medve kutyával találkozik, inkább elfut. Pennsylvaniában egyébként több mint egy évszázada nem volt halálos feketemedve támadás.

Forrás: Blikk