gyulaj zrt közmunkaprogramÚjraindult a közfoglalkoztatási program a tamási székhelyű Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt-nél.

A társaság vezérigazgatója Gőbölös Péter arról tájékoztatta hírportálunkat, hogy a tavalyi százzal szemben, az idén 186 személy foglalkoztatására van lehetőség, egészen decemberig.

Az összességében 23 ezer hektáros, állami tulajdonú erdőben végzendő munkára, több mint húsz községből toboroztak jelentkezőket. A hagyományos erdőművelést mindig szakember, erdésztechnikus irányításával végzik a közmunkások.

Foglalkoznak különböző karbantartási munkákkal is: vízelvezető árkok tisztításával, kishidak, kerítések felújításával, továbbá kilátók, turistaösvények, a parkerdő és más kirándulóhelyek gondozásával.

A vezérigazgató szerint a mai Magyarországon az erdővagyon nagy kincs, az erdei élőhelyek megőrzése fontos feladat, de arról sem szabad megfeledkezni, hogy munkahelyteremtő szerepük is igen jelentős az erdőgazdaságoknak.

A gyulaji erdészet több mint száz alkalmazottja mellett, munkát ad a vele kapcsolatban álló 60-70 vállalkozásnak, és most már közel kétszáz közmunkást is foglalkoztat. Ehhez a Belügyminisztériumtól 229 millió forintot kapnak, amit nyolcmillió forint önerővel egészítenek ki.

Forrás: Teol