rapsicokat fogtak a rendőrökRapsicok kerültek rendőrkézre szerdán, déltájt Zalában. Három vadorzót fogtak el a rendőrök szerdán, köszönhetően a "Szép Zala" Vadásztársaság vadőrének.
Ő szerdán déltájt értesítette a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság ügyeletét, hogy pár perccel korábban a Kiskutas - Bekeháza melletti erdőben feltehetőleg orrvadászokat látott. A vadőr egy lövésre lett figyelmes, ezért azonnal értesíttette a rendőröket. A helyszínre érkező körzeti megbízott és járőr kollégája a hóban lévő nyomokat követve egy zsákban megtalálták az elejtett őzsuta tetemét. Mivel a vadőr felismerte az egyik orvvadászt, rövid időn belül a zalaegerszegi rendőrök előállították, majd hamarosan még két társát is megtalálták a rendőrök, egyikőjük éppen az erdőből jött ki.

A házkutatáson három sörétes, két golyós lőfegyvert, hangtompítót és közel hatszáz különböző kaliberű lőszert találtak, és foglaltak le a zalaegerszegi rendőrök. Mindhárom férfit előállították, a 65 éves V. Dezsőt és az 58 éves H. Károlyt kisebb értékre elkövetett lopás vétség kísérletével gyanúsítják, míg a 70 éves B. Imrét emellett lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntette miatt is felelősségre vonják. A férfi az utóbbit el is ismerte.

Forrás: Zaol