FORD TOURNEO CONNECT: az első 5 csillagos kompakt személyszállító.

A vadonatúj Ford Tourneo Connect kategóriájában elsőként kapott maximális, ötcsillagos minősítést az autók biztonságát vizsgáló független szervezet, az Euro NCAP töréstesztjén: a kompakt személyszállító 94 százalékos eredményt ért el a felnőtt utasok védelmének vizsgálatán, és 83 százalékot teljesített az általános védelem tekintetében. A Ford nagyobb méretű Tourneo Custom személyszállítója is a kategóriában egyedülálló, maximális Euro NCAP értékeléssel büszkélkedhet.
A vadonatúj Ford Tourneo Connect az első kompakt személyszállító, amely maximális, ötcsillagos minősítést kapott az autók biztonságát vizsgáló független szervezet, az Euro NCAP töréstesztjén. A sokoldalú Tourneo Connect 94 százalékos eredményt ért el a felnőtt utasok védelmének vizsgálatán, és 83 százalékot teljesített az általános védelem tekintetében. A Tourneo Connect maximális, ötcsillagos töréstesztje előtt már a Ford nagyobb méretű személyszállítója, a Tourneo Custom is hasonlóan kiemelkedő eredményt ért el, és kategóriájában továbbra is ez az egyetlen modell, amely ötcsillagos értékeléssel büszkélkedhet.

“A Tourneo Connect megfelelő teret és sokoldalú használhatóságot biztosít az aktív családok számára.” – mutat rá Stephen Lest, a Tourneo Connect programvezető főmérnöke. “Az Euro NCAP tesztjén elért kiemelkedő teljesítmény azt bizonyítja, hogy tisztában vagyunk azzal, mennyire fontos vásárlóink számára a biztonság.”
A vadonatúj Ford Tourneo Connect személyszállító tervezése során a mérnökök arra összpontosítottak, hogy az autó mindenféle baleseti helyzetben maximális védelmet nyújtson az utasok és a gyalogosok számára. Az új modell ugyanarra a globális Ford-padlólemezre épült, mint más, szintén ötcsillagos minősítést szerzett járművek, például a Focus, a C-MAX vagy az új Kuga. Fejlesztése során a Tourneo Connect több mint 100 valós törésteszten esett át, nem beszélve a mintegy 10.000 számítógépes szimulációról. A vezető és az utasok védelméről rendkívül erős biztonsági utascella gondoskodik; a szerkezet 53 százalékban ultra-nagy szilárdságú acélból, ezen belül pedig 16 százalékban ultra-nagy szilárdságú bóracélból készült.
A Magas Emberek Klubjainak Nemzetközi Szövetsége szerint a funkcionális és vidám megjelenésű Ford Transit Connect és Tourneo Connect tökéletes választás mindazok számára, akik jóval magasabbra nőttek az átlagnál: a vadonatúj Transit Connect és Tourneo Connect nemcsak tágas fejteret, hanem alacsony fogyasztást és kategóriaelső konfigurációs lehetőségeket is kínál.

A magasra nőtt emberek társadalmi és szakmai szervezete, a Magas Emberek Klubjainak Nemzetközi Szövetsége az ajánlásával lát el bizonyos termékeket – például a California King ágyakat, vagy a szokatlanul magasak számára készített divatos ruhákat. A vadonatúj Ford Transit Connect most büszkén kihúzhatja magát, miután megkapta a Magas Emberek Klubjainak Nemzetközi Szövetsége ajánlását, amely szerint kiválóan alkalmas mindazok számára, akik jóval magasabbra nőttek az átlagnál. A Transit Connect azt követően kapta meg az elismerést, hogy az autót kiállították a Paramount Tall Club éves összejövetelén Chicagóban. A Paramount Tall Club a Magas Emberek Klubjainak Nemzetközi Szövetsége egyik tagszervezete.
„Ha valaki nagyobbra nő az átlagnál, akkor sajátságos szempontokat kell figyelembe vennie az autóvásárlásnál, hiszen jóval tágasabb fej- és lábtérre van szüksége.” - magyarázza Brian Comeno, a Magas Emberek Klubjainak Nemzetközi Szövetségének elnöke. „Számunkra komoly kihívás a megfelelő autó kiválasztása, hiszen mi is alacsony fogyasztású járműveket keresünk, ám azok többnyire kisméretű modellek.”

„A Transit Connect azonban egyszerre kínál számunkra komfortos teret és szolid üzemanyag-fogyasztást, márpedig ez igencsak fontos kombináció a magas emberek számára.”
Házánkban már a tavalyi év végén, az amerikai Ford márkakereskedésekben pedig januárban jelent meg a Transit Connect, valamint személyszállító testvérmodellje, a Tourneo Connect (ez utóbbi Amerikában Transit Connect Wagon néven). A két modell bőséges fejteret és tágas utaskabint kínál, így a jármű csábító választást jelent abban a kategóriában, amit a magas emberek többnyire elkerülnek az autóvásárlás során. A személy- és teherszállító változat fejterének magassága az első üléssorban 1188 mm, és még a második üléssorban is 1145 mm. A hosszú tengelytávolságú modellváltozatok harmadik üléssorában 1049 mm a fejtér magassága. A lábtér tekintetében a Transit Connect értékei 1054 mm (első üléssor) illetve 955 mm (második üléssor).

A térkínálat mellett az is fontos szempont, hogy síkba dönthető második és harmadik üléssorával, 544 kilogrammos terhelhetőségével és felfelé nyíló csomagtérajtajával a Tourneo Connect új szintre emeli a személyszállító járművek sokoldalúságát és használhatóságát.

A Magas Emberek Klubjainak Nemzetközi Szövetsége
Az 1938-ban alapított Magas Emberek Klubjainak Nemzetközi Szövetsége több mint száz tagszervezetet számlál. A klubtagsághoz férfiaknál legalább 188, nők esetében 178 centiméteres magasság szükséges. A Magas Emberek Klubjainak Nemzetközi Szövetsége nemrégiben adta ajánlását a Kalifornia King méretű ágyakhoz, amelyek megfelelő kényelmet biztosítanak a magasra nőtt emberek számára, az európai tagszervezetek pedig aktívan együttműködnek azokkal a divattervezőkkel és kereskedőkkel, akik megfelelő méretű ruhákat készítenek és forgalmaznak.

„Aki ilyen magas, mint mi, az nem tud csak úgy besétálni egy autószalonba, hogy kiválassza bármelyik járművet.” – mutat rá Comeno, aki egyébként 188 centiméteres magasságával klubjának legalacsonyabb tagja. „A Transit Connect végre egy olyan modell, amiben kényelmesen elférünk, ráadásul takarékos is – nem beszélve arról, hogy kívül-belül kellemes megjelenésű autó.”

A Ford alapáron kínálja a Tourneo Connect átfogó utasvédelmi rendszerét, amelyben vezető- és utasoldali első és oldallégzsákok, valamint az utastér teljes hosszában kinyíló függönylégzsákok találhatók. A második üléssor szélső ülésein a gyermekek biztonságát ISOFIX rögzítőpontok garantálják, amelyeket – a gyerekülések egyszerű rögzíthetősége miatt – 100 százalékra értékelt az Euro NCAP. Az autó orr-részének körültekintő tervezésével sikerült mérsékelni a gyalogosgázolások súlyosságát: a motorháztető, a szélvédő és a műszerfal innovatív kialakítása minimumra csökkenti a fejsérülések veszélyét. A Tourneo Connect a kategóriában elsőként kínál olyan fejlett utasvédelmi rendszereket, mint például a lassan haladó városi forgalomban a ráfutásos ütközések elkerülésére szolgáló Alacsony Sebességű Ütközés Elkerülő Rendszer vagy a Vészhelyzeti Segélyhívóval kiegészített SYNC, amivel az utasok egy baleset után segítséget kérhetnek.

“Az autó átfogó biztonsági felszereltségében megtalálható a vezető által beállítható sebességhatároló rendszer; alapáron jár a be nem kötött első biztonsági övekre figyelmeztető jelzés; az Alacsony Sebességű Ütközés Elkerülő önállóan fékez az araszoló forgalomban – a Tourneo Connect tehát igazán vonzó ajánlat azok számára, akik fontosnak tartják a biztonságot.” - fogalmaz Michiel van Ratingen, az Euro NCAP főtitkára.

Sándor Service Kft.
5310 Kisújszállás, Deák F. u. 69-75.
Tel.: 59/321-134 Fax: 59/322-300
e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
web: www.fordsandorservice.hu