Harsanyi Zsolt2 elso gimbikaSzabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében, Tiszaszalkán gímszarvasbikára vadászott Harsányi Zsolt. Élményeiről beszámolt lapunknak:

A mai napon Diana kegyes volt hozzám és hatodik kimenetelre sikerült terítékre hozni ezt a szép bikát. Itt megjegyezném, hogy a kitartás meghozza az eredményt. Cziva István felvezetésével indultam el a vadászatokra, aki a Tiszaszalkai Vadgazdák Vadásztársaság titkára. Előző napokban is láttunk több bikát,de fiatalabbak vagy kisebbek voltak. Már a tegnapi napon kifejezetten bőgtek a bikák, több jó vadat is láttunk, de lövést ekkor még nem tudtam leadni.

Ezen felbuzdulva, a mai nap délután izgatottan mentünk ki a megbeszélt területre, ahol az előző napokban már több bikát pillantottunk meg. Egy akácfasorban alakítottuk ki a helyünket, majd beálltunk és vártunk,hallgattunk. Nemsokára megpillantottunk egy fiatal bikát, ezt szemrevételezve, jó bőgésre figyeltünk fel az erdő felől, majd nemsokára ki is váltott a “Bereg királya”.

István gyors, szakszerű bírálat után lőhetőnek ítélte meg, majd megszólalt: “Erre vártunk, ez lesz a te nagy bikád”.

A bika 100 méterre megközelített minket, ekkor keresztbe fordult. István rákiabált. A bika megállt,kihúzta magát és útjára engedtem a lövedéket. A vad jól jelezte a becsapódást, rövid halálvágta után a tűzben rogyott. Nagy izgalommal indultunk el a bika felé. Amikor megláttam, a szívemet egyből melegség töltötte el. A mai napon Diana velem volt és megajándékozott egy gyönyörű trófeával.

Szeretném megköszönni Cziva Istvánnak, hogy részese volt a vadászatomnak és segített elejteni életem legelső gímbikáját. Köszönöm a Tiszaszalkai Vadásztársaságnak, hogy náluk lőhettem meg. A bika trófeasúlyát 8,5-9 kg körül várjuk – zárta beszámolóját Harsányi Zsolt.

Tisztelet és békesség a vadnak!

Írta és fényképezte: Harsányi Zsolt
Forrás: Agrojager