harmashatar trofeaszemle1Hetedik alkalommal rendezte meg a közelmúltban az idei bőgésben elejtett gímbikák trófeaszemléjét alsószölnöki vadászházának udvarán a Hármashatár Vadásztársaság.

A VII. Vendvidéki Trófeaszemlén az Országos Magyar Vadászkamara Vas vármegyei Területi Szervezete is képviseltette magát Kenesei István titkár, Nagy László, a vadgazdálkodási bizottság elnöke és Doncsecz Gábor sportvadász alelnök személyében. Utóbbi a vendéglátó vadásztársaság tagjaként is köszöntötte az egybegyűlteket.

A 27 gímszarvas trófea előtt Dolgos Gyula, a társaság elnöke nyitotta meg a rendezvényt, majd Kenesei István kamarai titkár mondta el köszöntő szavait, melyben kitért a vadászokat érintő, november 1-étől életbe lépett új jogszabályi változásokra is.

Majd Ujlaki Rudolf, a vadásztársaság alapító tagja, az ellenőrző bizottság elnöke elevenítette fel a társaság múltját a 40. évforduló alkalmából. Beszédében kitért a vadásztársaságnál eddig szolgált hivatásos vadászokra és megköszönte a jelenlegi vadőrök, Viktor István és Timbókovics Balázs elkötelezett szakmai munkáját. Megemlítette a társaság évek során elért fejlesztéseit (vadászház, szolgálati terepjáró gépkocsi, traktor, munkaeszközök, vadföldek létesítése), valamint a jelenlegi beruházásokat (pótkocsi beszerzése, többfunkciós melléképület építése) is.

harmashatar trofeaszemle2

Az idei bőgési időszakot és annak eredményeit Szabó Imre szakmai irányító, fegyelmi bizottsági elnök értékelte. Mint azt elmondta, szeptember elején vontatottan indult a bőgés, alig szólaltak meg a bikák a területen – az ország többi nagyvadas területéhez hasonlóan. Az időjárás részben kegyes volt hozzájuk, hiszen a szárazság miatt könnyen meg lehetett közelíteni a bőgőhelyeket, ám a nyárias meleg következtében a bikák csak sötétben kezdtek el mozogni és már hajnalhasadás előtt visszaváltottak tarvadjaikkal az erdőbe. Ahogy az elmúlt években már tapasztalható volt, szeptember 15-e után bekövetkezett a javabőgés is. Az előző idényhez hasonlóan kiemelkedő agancstömegű egyed nem került terítékre, a kiállított trófeák közül kettő haladta meg a 7 kilogrammot, három pedig 6 és 7 kilogramm közé esett. A 27 közül 1 érdemelt ezüstérmet, 5 pedig bronzérmet. Az érmesek átlagsúlya 6,67 kilogramm lett. Ezt követően – kiemelve Schäfer Martin vadászmester, a két hivatásos vadász, valamint a kísérők szakszerű munkáját – köszönetet mondott az érintett szakembereknek az eredményes vadásztatásért.

Végül a vadásztársaság nevében Dolgos Gyula elnök adott át emléklapot és tárgyi ajándékot a jelenlévő két alapító tagnak, Ujlaki Rudolfnak és Vadász Ferencnek.

Fotók: Dolgos Noémi és Dr. Jandrasits László
További képek itt!

Forrás: Nimród